UvA Talen breidt examenaanbod uit met Diploma in Translation

In januari heeft UvA Talen als eerste taleninstituut in de Benelux het DipTrans-examen afgenomen. Het Diploma in Translation (DipTrans) is bedoeld voor iedereen die als freelance vertaler wil werken of al als vertaler werkzaam is, en behoefte heeft aan een professionele vertaalkwalificatie op hoog niveau.

Internationaal erkend vertaaldiploma
Het Diploma in Translation is een internationaal erkend vertaaldiploma, dat is ontwikkeld door het Chartered Institute of Linguists, de nationale branchevereniging voor taalprofessionals in het Verenigd Koninkrijk. In 1989 werd het DipTrans-examen voor het eerst gemaakt en sindsdien is het uitgegroeid tot de gouden standaard voor vertalers. Wereldwijd wordt het examen in meer dan veertig landen afgenomen.

Vertaaldiploma essentieel
DipTrans past uitstekend in het examenaanbod van UvA Talen, omdat UvA Talen zowel een talenschool als een vertaalbureau omvat. Marie Leidler, manager Vertalers: ‘Als je als professionele vertaler aan de slag wilt voor een vertaalbureau zoals UvA Talen, is een vertaaldiploma van essentieel belang. Ons vertaalbureau is ISO 17100:2015-gecertificeerd en stelt daarom bepaalde eisen aan vertalers en redacteurs. Een officieel vertaaldiploma is hier onderdeel van.’

Meer weten over DipTrans?
DipTrans biedt examens in meer dan 60 verschillende talencombinaties. Het volgende DipTrans-examen wordt in januari 2018 afgenomen. Aanmelden kan via het CIoL en uvatalen.nl/diptrans.


17/02/2017