Nieuwe cursussen: Arabisch, Frans, Russisch en meer

Omdat de vraag naar taalcursussen groeit, breidt UvA Talen doorlopend het cursusaanbod uit. Onze cursuscoördinatoren merken dat er onder cursisten soms vraag is naar een taalcursus op een bepaald niveau of een cursus over een specifiek onderdeel van een taal, en daar proberen we gehoor aan te geven. Of soms heeft een docent een goed idee voor een nieuwe cursus. In de winter van 2017 zijn de volgende cursussen toegevoegd aan ons aanbod groepscursussen.

Frans niveau 5 en Frans niveau 6
Door de sluiting van Maison Descartes in Amsterdam eind vorig jaar ontstond er veel vraag naar Franse cursussen voor gemotiveerde cursisten op hogere niveau. Zij kunnen vanaf januari dit jaar bij UvA Talen terecht voor Frans niveau 5 (B2.1) en Frans niveau 6 (B2.2), speciaal voor cursisten die de Franse taal al op hoog niveau beheersen.

Arabisch niveau 4
Drie jaar geleden introduceerde UvA Talen Arabisch beginners 1, een introductiecursus in de rijke taal en cultuur van de Arabischsprekende wereld. Onze cursisten wilden verder leren, dus al snel volgden Arabisch niveau 2 en Arabisch niveau 3. Ondertussen zijn ook deze cursussen zo populair dat vanaf april ook Arabisch niveau 4 bij UvA Talen te volgen is.

Russisch niveau 5
Ook Russisch is een vrij nieuwe taal in ons aanbod, maar zeker niet de minste. Vanaf april 2017 kunt u naast Russisch voor beginners tot Russisch niveau 4 ook Russisch niveau 5 volgen bij UvA Talen. Nadat cursisten deze cursus hebben afgerond, hebben ze niveau B1.1 bereikt. Ze kunnen zichzelf dan redden in de meeste situaties die kunnen optreden tijdens het reizen in Rusland, en de belangrijkste punten begrijpen in standaardteksten over vertrouwde zaken.

NT2 Zakelijk schrijven
Wij merken dat veel cursisten die Nederlands op hoog niveau beheersen zich specifiek willen richten op zakelijk Nederlands, bijvoorbeeld omdat Nederlands de voertaal is in hun werkomgeving. Daarom bieden wij nu NT2 Zakelijk schrijven aan, waarin cursisten werken aan het schrijven van onder andere commerciële teksten, verslagen, brieven en e-mails. De eerste cursus NT2 Zakelijk schrijven is in januari van start gegaan.

NT2 beginners II (intensief)
Speciaal voor expats die al een tijd in Nederland wonen en zelf al wat Nederlands hebben geleerd is er nu de intensieve cursus NT2 beginners II. NT2 beginners II werd al aangeboden als avondcursus van tien weken, en nu kunnen cursisten in slechts twee weken hun algemene spreekvaardigheid, woordenschat en grammatica verbeteren. De cursus NT2 beginners II wordt afgesloten met een eindtoets op niveau A2, waarna cursisten meteen door kunnen stromen naar de intensieve dagcursus Halfgevorderden I.


17/03/2017