Nieuwe taalcursussen in 2018

Omdat de vraag naar taalcursussen groeit, breidt UvA Talen doorlopend het cursusaanbod uit. We merken dat er onder cursisten soms vraag is naar een taalcursus op een bepaald niveau of een cursus over een specifiek onderdeel van een taal, en daar proberen we gehoor aan te geven. Of soms heeft een docent of een cursuscoördinator een goed idee voor een nieuwe cursus. Deze maand zijn de volgende cursussen toegevoegd aan ons aanbod groepscursussen.

Arabisch niveau 6

Vier jaar geleden introduceerde UvA Talen Arabisch beginners, een introductiecursus in de rijke taal en cultuur van de Arabischsprekende wereld. Onze cursisten wilden verder leren, dus al snel volgden Arabisch niveau 2 tot en met 5. Ondertussen zijn ook deze cursussen zo populair dat vanaf januari 2018 ook Arabisch niveau 6 bij UvA Talen te volgen is.

Russisch niveau 7

Ook Russisch is een vrij nieuwe taal in ons aanbod, maar zeker niet de minste. Vanaf januari 2018 kunt u naast Russisch beginners tot Russisch niveau 6 ook Russisch niveau 7 volgen. Nadat cursisten deze cursus hebben afgerond, hebben ze niveau B2.1 bereikt. Ze leren onder andere te praten over uiteenlopende onderwerpen en Russische proza te lezen en begrijpen (met behulp van een woordenboek).

Japans niveau 3

In de zomer van 2017 bood UvA Talen voor het eerst Japanse cursussen aan. Na een aantal succesvolle zomercursussen en avondcursussen in het najaar, is vanaf januari 2018 ook Japans niveau 3 te volgen. Na deze cursus kennen cursisten ongeveer 850 Japanse woorden en 80 tot 145 kanji-karakters en zijn ze in staat korte gesprekken te volgen over dagelijkse onderwerpen.

Chinees niveau 5 en 6

Ook onze vierde niet-Europese taal is onverminderd populair geworden in de afgelopen paar jaar. Vanaf januari 2018 zijn Chinees niveau 5 en Chinees niveau 6 bij UvA Talen te volgen. Tijdens deze cursussen leren cursisten communiceren in het Chinees op een niveau dat bijvoorbeeld op reis goed kan worden gebruikt.

Duits niveau 7 en 8

Speciaal voor iedereen die Duits op hoog niveau beheerst bieden we nu Duitse cursussen aan op niveau B2 van het ERK. Tijdens Duits niveau 7 en Duits niveau 8 leren cursisten onder andere vloeiend en spontaan te spreken en gedetailleerde teksten lezen en schrijven.

Examentraining IELTS

U kon bij UvA Talen al een 10-weekse examentraining voor IELTS volgen, maar omdat veel cursisten vroegen naar een intensieve, kortlopende IELTS-voorbereidingscursus is nu ook de spoedcursus Examentraining IELTS toegevoegd aan het cursusprogramma. Tijdens deze crash course worden cursisten in twee weken klaargestoomd voor het IELTS-examen.


19/01/2018