NT2 Examentraining Staatsexamen Deel 1

De laatste jaren zijn de eisen die gesteld worden aan mensen voor wie Nederlands de tweede taal is, steeds hoger geworden. Het Staatsexamen NT2-Programma I is een alom geaccepteerd bewijs van een goede beheersing van het Nederlands op B1-niveau. Oorspronkelijk alleen nodig om een mbo-opleiding te volgen, is het nu ook voor steeds meer werkgevers belangrijk geworden bij het aannemen van nieuw personeel. Wilt u uw kans op slagen voor dit examen vergroten? Volg dan onze speciale training ter voorbereiding op het Staatsexamen Deel I. Deze training heeft het niveau B1 van het Europees Referentiekader.

 

Het examen 

Al is uw Nederlands nog zo goed, het staatsexamen is een kunst op zich. Het examen heeft vier onderdelen: lezen, luisteren, schrijven en spreken. De examentraining beoogt uitdrukkelijk niet alleen een verbetering van deze vaardigheden, maar vormt ook een training van de specifieke vaardigheden die het examen vergt. Wat is de beste manier om een multiple-choice tekst te maken? Hoe worden uw geschreven opdrachten beoordeeld? Kunt u ook nog Nederlands spreken onder druk? Hoe luistert u naar een tekst terwijl u tegelijk vragen moet beantwoorden?  

 

Cursusopzet 

De cursus bestaat uit tien lessen van twee uur. In elke les staan telkens twee van de vier vaardigheden centraal, waarbij de nadruk ligt op de voor het examen benodigde strategie. De laatste twee lessen worden ingevuld in overleg met en aan de hand van de specifieke behoeftes van de deelnemers. Er wordt gewerkt met de lesmethode Vooruit!, waarin voldoende examenopgaven staan om te oefenen en waarin ook aandacht wordt besteed aan de beoordeling. Tijdens de tien lessen van de cursus is er ook tijd ingepland voor de individuele begeleiding van elke cursist. De docent zal dus specifiek aandacht besteden aan uw zwakke punten en hiervoor extra oefenmateriaal aanbieden.

 

Waarom UvA Talen? 

UvA Talen heeft reeds vele jaren ervaring in het verzorgen van taaltrainingen Nederlands als Tweede Taal. Onze docenten hebben ervaring met het voorbereiden van cursisten op het Staatsexamen NT2 Deel 1. Zij weten precies wat ervoor nodig is om het examen met succes af te leggen.

 

Vrijwel alle cursisten van onze vorige trainingen zijn voor het examen geslaagd!

 

Intake NT2 Examentraining Staatsexamen Deel 1

Nadat u zich heeft ingeschreven voor deze cursus, zullen wij u uitnodigen voor een intakegesprek en een online toets.

 

Inbegrepen in de prijs
Inbegrepen zijn de lessen (10 lessen van 2 uur) en een certificaat. Niet inbegrepen in de prijs is het lesmateriaal (€40). We gebruiken de methode Vooruit!. U krijgt het lesmateriaal tijdens de eerste les van uw docent.
Dag(en) Startdatum Einddatum Tijd Uren Prijs
donderdag 19 Apr 2018 28 Jun 2018 19:00 - 21:00 20 395 NU inschrijven!
donderdag 04 Okt 2018 06 Dec 2018 19:00 - 21:00 20 395 NU inschrijven!