Arabisch niveau 2

In de groepscursus Arabisch niveau 2 verbetert u uw algemene Arabische taalvaardigheden. De cursus is heel praktisch: in tegenstelling tot andere cursussen Arabisch, die vaak focussen op grammaticale aspecten die door de meeste moedertaalsprekers niet dagelijks worden gebruikt, werken we bij UvA Talen vooral aan alledaags taalgebruik en praktische taalvaardigheden. 

 

Arabisch niveau 2 is de juiste cursus voor u als u het gehele Arabische alfabet kent en hele woorden en eenvoudige zinnen kunt lezen in het Arabisch. Daarnaast weet u al hoe u een werkwoord in de tegenwoordige tijd enkelvoud gebruikt (bijv. ‘hij schrijft’) en hoe u bezit aangeeft (bijv. ‘mijn pen’). 

 

Aan het eind van de cursus Arabisch niveau 2 bent u in staat dialogen en korte teksten te lezen met behulp van een woordenlijst. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer: landen en mensen, getallen, kleuren, eten en drinken en reizen. U bent in staat getallen en voornaamwoorden te gebruiken en hebt geleerd hoe u de tegenwoordige en toekomstige tijd gebruikt voor alle persoonsvormen, waaronder de dualis en pluralis.

 

Cursusinformatie

Net als bij alle cursussen Arabisch van UvA Talen wordt in deze cursus het Modern Standaardarabisch onderwezen, de taal die in alle Arabische landen in de media wordt gebruikt en die overal wordt begrepen.

 

In de cursus wordt gewerkt met Mastering Arabic 1, een tekstboek met gevarieerde spreek-, luister- en leesoefeningen. Bij dit tekstboek horen twee cd’s en ondersteunend onlinemateriaal. Bij Arabisch niveau 2 wordt het middelste deel van Mastering Arabic 1 behandeld (ongeveer een derde van het boek). Ook kan er gebruik worden gemaakt van aanvullend materiaal dat geselecteerd of speciaal ontwikkeld is door docenten van UvA Talen.

 

Het eindniveau van deze cursus is A1.2 van het Europees Referentiekader. Arabisch niveau 2 wordt afgesloten met een eindtoets. Als u deze toets met succes hebt afgerond, ontvangt u een certificaat en kunt u doorstromen naar Arabisch niveau 3.

 

Intake Arabisch niveau 2

De docent stuurt u per e-mail een korte vragenlijst om vast te stellen of u voldoende kennis van het Arabisch hebt om deel te nemen aan deze cursus. Als u de cursus Arabisch beginners met succes hebt afgerond, hoeft u geen intake te doen.

 

Inbegrepen in de prijs

Inbegrepen zijn een intake, 10 lessen van 2,5 uur en een certificaat. Niet inbegrepen is het cursusmateriaal (€ 50) dat u tijdens de eerste les ontvangt van de docent.Dag(en) Startdatum Einddatum Tijd Uren Prijs
ma-wo-vr
06 Aug 2018 27 Aug 2018 12:30 - 15:00 25 395 NU inschrijven!
woensdag 03 Okt 2018 05 Dec 2018 19:00 - 21:30 25 495 NU inschrijven!