Inspirerende sessie met onze Italiaanse docenten

Italiaans staat momenteel in de top 5 van meest populaire talen bij UvA Talen en dat houden we graag zo! Vandaar dat het tijd was voor een meeting binnen de sectie Italiaans, die in korte tijd naar 5 docenten is gegroeid.

Omdat we willen dat onze cursisten bij elke docent een vergelijkbare ervaring hebben, spraken wij met de docenten over onderwijsmethodes. Dit met het doel om elkaar handvatten te geven voor het opbouwen van de lessenreeks. 

In twee uur passeerden meerden onderwerpen de revue: lesstijlen; de motivatie van cursisten; de indeling van een eerste les; grammatica-uitleg; digitale hulpmiddelen; het lesmateriaal en de cursusindeling van UvA Talen.

Ook hebben we het belang van onze cursussen Fluency bij onze docenten onder de aandacht gebracht. Want hoe fijn is het om tussen de niveautrainingen van niveau A1.1 t/m C1 ook een pauze te nemen om het geleerde in de praktijk te brengen!

Dus mochten jullie straks in je les opeens een rennend dictee moeten doen, een Mentimeter-enquête invullen of met een Engels vlaggetje moeten zwaaien, dan komt dat door deze vergadering.

Grazie mille fijne docenten Italiaans, we zijn blij dat jullie deel uit maken van de sectie Italiaans en kijken uit naar een mooi vervolg van 2024.