Diploma in Translation (DipTrans)

UvA Talen biedt de mogelijkheid om het Diploma in Translation (DipTrans) te behalen in Amsterdam. Het Diploma in Translation is de gouden standaard voor iedereen die als freelance vertaler wil werken of al als vertaler werkzaam is, en voorziet in de behoefte aan een professionele vertaalkwalificatie op hoog niveau.

Het examen wordt afgenomen op een dag in januari, afhankelijk van de talencombinatie:

  • dinsdag 21 januari 2020 - van alle talen naar Engels
  • woensdag 22 januari 2020 - van Engels naar alle talen 

De registratieperiode voor DipTrans loopt t/m 30 november.

Aanmelden DipTrans

Om bij UvA Talen het DipTrans-examen te maken, doorloopt u de volgende stappen: 

1. Download het DipTrans Entry Form van de website van het Chartered Institute of Linguists (CIoL), vul het formulier in en stuur dit per e-mail naar diptrans@uvatalen.nl.
2. Nadat wij uw aanmelding hebben verwerkt en de aanmeldtermijn gesloten is (30 november), sturen wij uw gegevens door naar het CIoL. Aansluitend ontvangt u een bevestiging van het CIoL en een factuur van UvA Talen voor de zogenoemde centre fee. Pas wanneer u beide hebt ontvangen, is uw aanmelding definitief.
3. Wanneer wij uw betaling hebben ontvangen, sturen wij u ongeveer een maand voor het examen een bevestiging met alle gegevens die u nodig hebt om het examen te kunnen afleggen.

Kosten DipTrans

De examenkosten voor DipTrans vindt u op de website van het CIoL. Naast de kosten die u aan het CIoL betaalt, betaalt u € 89 per toetsonderdeel (unit) aan UvA Talen. Dit bedrag dient binnen 21 dagen na ontvangst van de factuur betaald te worden.

Meer informatie

Alle inhoudelijke informatie over DipTrans is te vinden op www.ciol.org.uk/diptrans.