Engels voor UvA-HvA Ondersteunend en Beheerspersoneel (OBP)

UvA Talen, het zelfstandige talencentrum van de Universiteit van Amsterdam, organiseert doorlopend een groot aantal taaltrainingen. Speciaal voor de UvA-HvA verzorgen wij nu cursussen Engels voor het ondersteunend en beheerspersoneel (OBP). Zie het linkermenu voor het cursusaanbod Engels.

Groepstrainingen Engels voor OBP

Voor OBP'ers van UvA-HvA hebben wij drie soorten Engelse taaltrainingen ontworpen: een algemene taalvaardigheidstraining Engels, een training Spreekvaardigheid en een training Schrijfvaardigheid. Deze trainingen kunnen op drie verschillende niveaus worden gevolgd: beginner, halfgevorderd en gevorderd. In totaal zijn er negen verschillende modules. Elke module bestaat uit 10 lessen van 2 uur.  

Beginnend   Halfgevorderd   Gevorderd
Module 1: eindniveau A1   Module 3: eindniveau B1.1   Module 7: eindniveau C1.1
Module 2: eindniveau A2   Module 4: eindniveau B1.2   Module 8: eindniveau C1.2
    Module 5: eindniveau B2.1   Module 9: eindniveau C2.1
    Module 6: eindniveau B2.2  


Meer informatie over het niveausysteem Common European Framework of Reference  

Op zoek naar het juiste niveau?

OBP'ers kunnen onze korte, vrijblijvende taaltoets Engels maken voor een indicatie van het huidige taalniveau. Nadat een OBP'er is aangemeld voor een cursus, vragen wij hem of haar deel te nemen aan een uitgebreidere intake die bestaat uit een online taaltoets, een mondeling (telefonisch) gesprek met een docent, en eventueel een schrijfopdracht.

Wij hanteren voor alle moduletrainingen een minimale groepsgrootte van 6 deelnemers. Bij een kleiner aantal deelnemers kunnen wij in overleg met de cursisten en/of leidinggevenden een passend lesvoorstel op maat aanbieden.   

Examen 

Om hun kennis te toetsen, kunnen OBP'ers aan het eind van een module of een vakgerichte training op verzoek een examen maken. 
De examenkosten bedragen € 40 per persoon.      

Online cursussen Engels voor OBP

In oktober vinden de Engelse cursussen voor OBP online plaats. We maken gebruik van een online platform dat we hebben ingericht voor onze groepstrainingen op afstand.