Full immersion taalcursus Bahasa Indonesisch bij UvA Talen

Afgelopen maand organiseerde UvA Talen een twee weken durende inTense taaltraining Bahasa Indonesia in het hartje van Amsterdam.

Bahasa Indonesia voor professionele doeleinden

Tijdens de cursus maakte de cursist in een relatief korte tijd een sterk begin met het verstaan en spreken van de taal voor een professionele uitzending naar Indonesië.

Een afwisselend lesprogramma: grammatica, cultuur en woordgrapjes

In een rustige en comfortabele lesruimte onder het genot van een Indonesisch hapje, hebben cursist en docent hard gewerkt aan een solide basis. De soms droge grammaticaregels en het herhalen van woordjes werden afgewisseld met dagelijkse weetjes om de taal en cultuur sneller en beter te begrijpen. Zo houdt men er in Indonesië van om woordgrapjes te maken en worden er al snel persoonlijke vragen gesteld, aldus de docent. Plezier hebben is volgens haar de sleutel om iets te leren en daar hebben ze dan ook voor gezorgd, er klonk regelmatig gelach en vrolijk gepraat uit de lesruimte. Door de grote inspanning en enthousiasme van cursist en docent resulteerde dit in een prachtige prestatie. Als complete nieuwkomer in de taal, sloot de cursist af met een mooi A1 niveau.

inTense Baha Indonesia

 

Taal komt tot leven in het Tropenmuseum

Om de vergaarde kennis in de praktijk toe te passen, brachten zij halverwege de cursus een bezoek aan het Tropenmuseum waar een tentoonstelling over het cultuurrijke Zuidoost-Azië en 350 jaar Nederlanders in Indonesië tot de vaste collectie behoort. Onderweg naar het museum, dat op een steenworp afstand van ons kantoor is gelegen, oefenden ze al met de weg wijzen en benoemen van kleuren en voorwerpen die ze tegenkwamen. De cursist kon zelfs al in het Bahasa uitleg geven over een bijzondere kunstvoorstelling van Marina AbramovićDaarnaast brachten zij tegen het einde van de cursus een bezoek aan een Indonesisch eethuis, ook wel Warung genoemd, waar de cursist zelf eten bestelde en verschillende korte gesprekjes voerde met aanwezige gasten.

In een snel tempo een taal leren of uw taalvaardigheid verbeteren?

UvA Talen biedt inTense taaltrainingen aan voor cursisten die in een snel tempo een taal willen leren. De training wordt in tenminste twaalf talen aangeboden en wordt volledig aan de hand van uw persoonlijke wensen en interesses samengesteld. De inTense wordt in drie verschillende vormen aangeboden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan hier naar onze inTense programma’s