Nieuwe cursussen bij UvA Talen: jullie vroegen, wij hebben geluisterd!

Bij UvA Talen houden we de vraag naar nieuwe taalcursussen nauwlettend in het oog en breiden we ons aanbod uit op basis van de behoeften van onze cursisten. Met veel plezier kondigen we dan ook aan dat het met ingang van januari 2023 voor het eerst mogelijk zal zijn om bij UvA Talen op vier verschillende niveaus een cursus Koreaans te volgen. Tegelijk breiden we ons aanbod uit met cursussen Russisch en Japans voor gevorderden. Nieuwsgierig geworden? Hieronder vind je meer informatie over onze nieuwe taalcursussen in 2023.

Primeur: taalcursussen Koreaans

Met trots introduceren wij in 2023 taalcursussen Koreaans. Deze cursussen zijn vanaf januari beschikbaar op vier verschillende niveaus, van beginner tot en met niveau 4. Om goed Koreaans te kunnen spreken, is het nodig om iets af te weten van de Koreaanse cultuur, omdat de uitspraak afhankelijk is van de situatie en de persoon tegen wie je spreekt. Tijdens de cursussen Koreaans bij UvA Talen raak je bekend met de Koreaanse samenleving en cultuur, zodat je op elk niveau diepgaand inzicht krijgt in de regels.

Wij danken iedereen die op sociale media een stem heeft uitgebracht in onze poll. Dit heeft ons geholpen bij onze beslissing om ons aanbod uit te breiden met Koreaans.

Cursussen Russisch: nieuwe, leuke lesmethode én meer niveaus

Wij bieden cursussen Russisch aan met een nieuwe, leuke lesmethode en hebben extra niveaus toegevoegd om cursisten in staat te stellen hun kennis en vaardigheid nog verder te vergroten. Wie onze beginnerscursussen heeft gevolgd is al bekend met het Russische alfabet en de lastige uitspraak. Op hoger niveau krijg je de gelegenheid om complexere gesprekken te houden over de actualiteit, de samenleving en de economische ontwikkelingen.

Nog meer cursussen Japans om dit jaar je doelen te bereiken

Vanwege de grote vraag voegen we ook cursussen Japans van hoger niveau toe. Vanaf januari zal niveau 9 beschikbaar zijn en niveau 10, 11 en 12 zullen snel volgen. Elke cursus draagt een vierde bij aan niveau N3. Naast het verbeteren van je begrip en uitspraak van het Japans om uiteindelijk niveau N3 te bereiken, kun je nu bij UvA Talen ook een cursus volgen om je voor te bereiden op de Japanese-Language Proficiency Test: het officieel erkende taalexamen waarvoor je gangbare uitdrukkingen in hiragana, katakana en basiskanji moet kunnen lezen en korte gesprekken over het dagelijks leven moet kunnen volgen. Bij onze voorbereidingscursus voor dit examen ligt de nadruk voornamelijk op lees- en luistervaardigheid, zodat je je optimaal kunt voorbereiden op de aardigheidstoets.

Zie hier de pagina met onze nieuwe, verbeterde groepscursussen!