Academisch Nederlands

Cursusinformatie

De cursus Academisch Nederlands is geschikt voor hbo-studenten en universitaire studenten (bachelor en master) die hun academische taalvaardigheid willen verbeteren. Uw Nederlands dient al op hoog niveau te zijn: u bent near-native speaker van het Nederlands of Nederlands is uw moedertaal, maar u heeft een achterstand op het gebied van woordenschat en schrijfvaardigheid.

Academisch Nederlands richt zich vooral op het verbeteren van uw academische taalvaardigheid op het gebied van schrijven en spreken. Tijdens de cursus leert u bijvoorbeeld een paper, essay of scriptie te schrijven. Ook besteedt u aandacht aan presentatievaardigheden: u leert hoe u een korte presentatie kunt geven en die kunt ondersteunen met PowerPoint. U werkt ook aan spreekvaardigheid door deel te nemen aan groepsdiscussies met medecursisten.

Na deze cursus kunt u academische teksten schrijven die helder, aantrekkelijk en correct zijn. Ook kunt u een presentatie geven en is uw spreekvaardigheid verbeterd. In zowel uw teksten als uw presentaties weet u rekening te houden met uw doelgroep, helder en correct te formuleren en een duidelijke structuur aan te houden.

Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek, online toets

Lesmateriaal

Nota bene!
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u kiest voor klassikale lessen, kunt u de boeken via ons kopen. U ontvangt ze dan tijdens de eerste les. Gaat u een online cursus volgen? Dan koopt u de boeken zelf.

Planning en inschrijven

Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
dinsdag en donderdag 10 jan 2023 28 feb 2023 19:00 - 21:00 30 595 NU inschrijven!
Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
dinsdag en donderdag 10 jan 2023 28 feb 2023 19:00 - 21:00 30 650 NU inschrijven!