Academisch Nederlands

Cursusinformatie

De cursus Academisch Nederlands is geschikt voor hbo-studenten en universitaire studenten (bachelor en master) die hun academische taalvaardigheid willen verbeteren. Uw Nederlands dient al op hoog niveau te zijn: u bent near-native speaker van het Nederlands of Nederlands is uw moedertaal, maar u heeft een achterstand op het gebied van woordenschat en schrijfvaardigheid.

Academisch Nederlands richt zich vooral op het verbeteren van uw academische taalvaardigheid op het gebied van schrijven en spreken. Tijdens de cursus leert u bijvoorbeeld een paper, essay of scriptie te schrijven. Ook besteedt u aandacht aan presentatievaardigheden: u leert hoe u een korte presentatie kunt geven en die kunt ondersteunen met PowerPoint. U werkt ook aan spreekvaardigheid door deel te nemen aan groepsdiscussies met medecursisten.

Na deze cursus kunt u academische teksten schrijven die helder, aantrekkelijk en correct zijn. Ook kunt u een presentatie geven en is uw spreekvaardigheid verbeterd. In zowel uw teksten als uw presentaties weet u rekening te houden met uw doelgroep, helder en correct te formuleren en een duidelijke structuur aan te houden.

Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek, online toets, schrijfopdracht

Lesmateriaal

Nota bene!, € 40
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u de boeken via UvA Talen aanschaft, ontvangt u ze tijdens de eerste les van uw docent.

Planning en inschrijven

Deze cursus is ook als intensieve zomercursus te volgen.

Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
ma-di-wo-do-vr 10 aug 2020 28 aug 2020 13:30 - 15:30 30 620 NU inschrijven!
dinsdag en donderdag 06 okt 2020 24 nov 2020 19:00 - 21:00 30 620 NU inschrijven!