Arabisch niveau 7

Cursusinformatie

Cursusinhoud

In de cursus Arabisch niveau 7 leert u uw Arabische taalvaardigheid verbeteren op hoog niveau. Na deze cursus kunt u onder andere:

  • een Arabisch nieuwsitem lezen in een krant en ernaar luisteren op de radio
  • een tekst schrijven over de geschiedenis van uw woonplaats
  • 450 nieuwe Arabische woorden herkennen

Voor wie?

De cursus Arabisch niveau 7 is geschikt voor u, als u Arabisch op redelijk niveau kunt spreken. U kunt bijvoorbeeld al dialogen en korte teksten lezen met behulp van een woordenlijst. Ook bent u bekend met verschillende grammaticale concepten, zoals het enkelvoud, tweevoud (dualis) en meervoud van zelfstandige naamwoorden en bijvoeglijke naamwoorden in de tegenwoordige en verleden tijd, en masdar (gerundium).

Wat gaat u leren?

Nog meer dan in de Arabische cursussen op lagere niveaus richt deze cursus zich op het in de praktijk brengen van uw Arabische kennis. Dat betekent meer lezen, schrijven, spreken en luisteren tijdens de lessen. Het lesboek helpt u hierbij, want dat is helemaal in het Arabisch geschreven.

Tijdens deze cursus verbetert u uw Modern Standaard Arabisch aan de hand van de onderwerpen uitvindingen, sport, natuurrampen en noodgevallen. U gaat korte biografieën over bekende sporters en nieuwsberichten over natuurrampen lezen. U gaat zelf aan de slag met het schrijven van verhalen, onder andere over de geschiedenis van uw woonplaats en een reddingsactie.

U verbetert tijdens de cursus niet alleen uw Arabisch, maar leert ook meer over de Arabische cultuur. Spreken en luisteren verbetert u bijvoorbeeld door te luisteren naar een Pakistaans nieuwsbericht over een aardbeving en een verhaal over de geschiedenis van de Olympische Spelen. Ook gaat u met uw medecursisten spreken over tradities, uitvindingen en internationale evenementen.

De woorden die u tijdens deze cursus leert zijn van een hoog niveau en komen misschien minder vaak voor in uw dagelijks leven. Toch zijn ze belangrijk om te kennen, bijvoorbeeld om een artikel in een krant te kunnen lezen of naar het journaal te kunnen luisteren.

En grammatica?

Grammatica die u tijdens deze cursus leert is onder andere:

  • de ‘zusters van kāna’ (zijn, worden, is niet, etc.), bijvoorbeeld in أصبح طارق مديرَا (“Tariq werd directeur.”)
  • de lijdende vorm, zoals in بُنِيتْ هذا العمارة في عام ١٩٩٣ (“Dit gebouw is in 1993 gebouwd.”)
  • actieve en passieve deelwoorden (اسم الفاعل واسم المفعول)
Het lesmateriaal is Engelstalig. U hebt dus een basiskennis van de Engelse taal nodig.

Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat met het bereikte niveau en kunt u doorstromen naar Arabisch niveau 8.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek

Lesmateriaal

Lughatunaa al-Fuṣḥa: Book Three (hoofdstuk 1-3)
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u kiest voor klassikale lessen, kunt u de boeken via ons kopen. U ontvangt ze dan tijdens de eerste les. Gaat u een online cursus volgen? Dan koopt u de boeken zelf.
Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
donderdag 15 jul 2021 16 sep 2021 19:00 - 21:30 25 395 NU inschrijven!
maandag 04 okt 2021 06 dec 2021 19:00 - 21:30 25 395 NU inschrijven!