Arabisch niveau 8

Cursusinformatie

Cursusinhoud

In de cursus Arabisch niveau 8 leert u uw Arabische taalvaardigheid verbeteren op hoog niveau. Na deze cursus kunt u onder andere:

  • met zelfvertrouwen Arabisch spreken en schrijven
  • gesprekken voeren over toerisme en het milieu
  • 150 nieuwe Arabische woorden herkennen

Voor wie?

De cursus Arabisch niveau 8 is perfect voor u, als u Arabisch op redelijk niveau kunt spreken. U kunt bijvoorbeeld al korte teksten lezen (met behulp van een woordenlijst), het journaal in het Arabisch bekijken en iets vertellen over de geschiedenis van een plaats. Ook bent u bekend met verschillende grammaticale concepten, zoals masdar (gerundium), de ‘zusters van kāna’ (zijn, worden, is niet, etc.) en de lijdende vorm.

Wat gaat u leren?

Net zoals Arabisch niveau 7 richt deze cursus zich vooral op het in de praktijk brengen van uw Arabische kennis. Dat betekent dat u tijdens de lessen veel gaat lezen, schrijven, spreken en luisteren. Het lesboek helpt u hierbij, want dat is helemaal in het Arabisch geschreven. Natuurlijk leert u ook nieuwe woorden en grammatica. En u leert, zoals tijdens al onze Arabische cursussen, meer over de Arabische cultuur.

Tijdens deze cursus verbetert u uw Modern Standaard Arabisch aan de hand van de onderwerpen natuur, milieu, reizen en toerisme. U kruipt in de huid van een vrijwilliger door artikelen te lezen over luchtvervuiling en uitstervende diersoorten, e-mails te schrijven waarin u mensen oproept mee te werken aan een vrijwilligersproject en door met uw medecursisten in gesprek te gaan over duurzaamheid.

Wat betreft reizen kunt u na Arabisch niveau 8 meer dan in het Arabisch een ansichtkaart schrijven. U gaat onder andere een samenvatting schrijven over een uitstapje dat u hebt gemaakt, teksten lezen over toerisme in Egypte en Libanon, en spreken over steden en toeristische attracties.

En grammatica?

Grammatica die u tijdens deze cursus leert is onder andere:

  • gebruik van de vierde naamval (accusatief) met deelwoorden als 'anna en lākinna
  • voorwaardelijke zinnen, bijvoorbeeld in إذا جئت غدًا (“Als je morgen komt.”)
  • de aanvoegende wijs met deelwoorden zoals 'an en likay
Het lesmateriaal is Engelstalig. U hebt dus een basiskennis van de Engelse taal nodig.

Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat met het bereikte niveau.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek

Nadat u zich hebt ingeschreven voor deze cursus, nodigen wij u uit voor een intake om uw niveau te bepalen. Wij raden u aan om u minstens twee weken voor de start van de cursus in te schrijven. Schrijft u zich later in, dan kunnen we een intake niet garanderen.

Als u bij UvA Talen de cursus Arabisch niveau 7 met succes hebt afgerond, hoeft u geen intake te doen.

Lesmateriaal

Lughatunaa al-Fuṣḥa: Book Three (hoofdstuk 4-5)
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u kiest voor klassikale lessen, kunt u de boeken via ons kopen. U ontvangt ze dan tijdens de eerste les. Gaat u een online cursus volgen? Dan koopt u de boeken zelf.
Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
dinsdag 13 jul 2021 14 sep 2021 19:00 - 21:30 25 395 NU inschrijven!
donderdag 07 okt 2021 09 dec 2021 19:00 - 21:30 25 395 NU inschrijven!