Braziliaans niveau 7

Cursusinformatie

In de cursus Braziliaans niveau 7 gaat u uw Portugese taalvaardigheid verbeteren op hoog niveau. Na deze cursus kunt u onder andere:

  • spreken over uw toekomstplannen
  • schrijven over iets wat u hebt gedaan, met de juiste tijdsaanduiding (vorige maand, afgelopen jaar etc.)
  • typisch Braziliaanse uitdrukkingen herkennen en gebruiken

Voor wie?

De cursus Braziliaans niveau 7 is geschikt voor u als u op redelijk niveau de Braziliaanse variant van het Portugees kunt spreken. U kunt flexibel met de taal omgaan. U hebt bijvoorbeeld weinig moeite met het voeren van een gesprek, zelfs als iemand snel tegen u praat. U kent veel Portugese woorden, inclusief synoniemen, uitdrukkingen en moeilijkere woorden.

Wat gaat u leren?

Tijdens Braziliaans niveau 7 breidt u uw actieve taalvaardigheid op het gebied van lezen, schrijven, spreken en luisteren verder uit. U gaat praten over uw toekomstplannen en leert om uw wensen, twijfels en gevoelens uit te drukken. Het uitdrukken van gevoelens in een andere taal lijkt misschien makkelijk, maar is vaak iets wat u pas kunt als u een taal beter beheerst.

U werkt aan uw schrijfvaardigheid door teksten te schrijven waarin u in detail kunt vertellen over mensen, plaatsen en gebeurtenissen. De teksten die u leest hebben allemaal te maken met de Braziliaanse tradities, muziek en cultuur. Zo leest u bijvoorbeeld een aantal songteksten en recepten en komt u meer te weten over het Braziliaans carnaval.

U verbetert uw luistervaardigheid door te luisteren naar Braziliaanse muziek en gesprekken die gevoerd worden op verschillende tempo’s, zodat u na de cursus zelfs de snelste spreker kunt verstaan.

En grammatica?

Grammatica die u tijdens deze cursus leert is onder andere:

  • het gebruik van onregelmatige werkwoorden in de aantonende en aanvoegende wijs, bijvoorbeeld in todos os dias eu passeio com o meu cachorro (elke dag wandel ik met mijn hond) en não quero que você passeie sozinha à noite (ik wil niet dat je ’s nachts alleen wandelt)
  • voorwaardelijke zinnen, zoals eu não faria isso se fosse você (ik zou dat niet doen als ik jou was)
  • samengestelde voorzetsels, zoals além de (voorbij), ao lado de (naast), em lugar de (in plaats van)
Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat met het bereikte niveau en kunt u doorstromen naar Braziliaans niveau 8.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek

Lesmateriaal

Falar...Ler...Escrever...Português (hoofdstuk 15-16)
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u kiest voor klassikale lessen, kunt u de boeken via ons kopen. U ontvangt ze dan tijdens de eerste les. Gaat u een online cursus volgen? Dan koopt u de boeken zelf.
Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
dinsdag 13 jul 2021 14 sep 2021 19:00 - 21:30 25 355 NU inschrijven!
dinsdag 13 jul 2021 14 sep 2021 19:00 - 21:30 25 355 NU inschrijven!
donderdag 07 okt 2021 09 dec 2021 19:00 - 21:30 25 355 NU inschrijven!