Braziliaans niveau 8

Cursusinformatie

Cursusinhoud

In de cursus Braziliaans niveau 8 leert u uw Portugese taalvaardigheid verbeteren op hoog niveau. Na deze cursus kunt u onder andere:

  • uw mening en standpunten duidelijk maken met behulp van voorbeelden
  • naar het nieuws luisteren
  • een cv schrijven en een sollicitatiegesprek voeren

Voor wie?

De cursus Braziliaans niveau 8 is geschikt voor u als uw kennis van de Braziliaanse variant van de Portugese taal op vrij hoog niveau is. U kunt bijvoorbeeld gesprekken begrijpen als er snel wordt gepraat en u kunt vrij spontaan aan een gesprek deelnemen zonder er te veel over na te hoeven denken. Ook hebt u ervaring met het schrijven van langere e-mails, instructies en verzoeken.

Wat gaat u leren?

Tijdens Braziliaans niveau 8 leert u beter Portugees lezen, schrijven, spreken en luisteren. Na de cursus kunt u vertellen over iets wat in het verleden is begonnen en doorgaat in de toekomst, zoals in eu já tinha parado de pagar o seguro quando bati o carro (ik was al gestopt met het betalen van de verzekering toen ik de auto total loss reed). U leert hoe u de belangrijkste informatie uit verschillende teksten haalt en deze samenvat.

U gaat schrijven in directe en indirecte rede met behulp van verschillende grammaticale structuren. Bijvoorbeeld: Eu estou cansado porque trabalhei muito hoje ( Ik ben moe omdat ik vandaag hard heb gewerkt) Ele disse que estava cansado porque tinha trabalhado muito naquele dia (Hij zei dat hij moe was omdat hij die dag hard had gewerkt). Ook leert u een vermoeden of veronderstelling te uiten en beleefd naar iemands mening te vragen. U luistert tijdens de cursus veel naar muziek en naar nieuwsberichten, die u na afloop van de cursus goed kunt begrijpen, en u gaat lezen over typisch Braziliaanse onderwerpen, zoals koffie.

En grammatica?

Grammatica die u tijdens deze cursus leert is onder andere:

  • tijdsbepalingen met de voltooid tegenwoordige tijd, zoals in nos últimos meses temos lido vários livros (in de afgelopen maanden hebben we veel boeken gelezen)
  • het omzetten van de directe rede in de indirecte rede, bijvoorbeeld van eu vi ontem este filme (ik zag deze film gisteren) naar ela disse que tinha visto aquele filme no dia anterior (zij zei dat ze die film de dag ervoor had gezien)
  • werkwoorden met twee voltooid deelwoorden zoals prender, prendido, preso (gevangen) en matar, matado, morto (gedood)
Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat met het bereikte niveau.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek

Nadat u zich hebt ingeschreven voor deze cursus, nodigen wij u uit voor een intake om uw niveau te bepalen. Wij raden u aan om u minstens twee weken voor de start van de cursus in te schrijven. Schrijft u zich later in, dan kunnen we een intake niet garanderen.

Als u bij UvA Talen de cursus Braziliaans niveau 7 met succes hebt afgerond, hoeft u geen intake te doen.

Lesmateriaal

Falar...Ler...Escrever...Português (hoofdstuk 17-18)
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u kiest voor klassikale lessen, kunt u de boeken via ons kopen. U ontvangt ze dan tijdens de eerste les. Gaat u een online cursus volgen? Dan koopt u de boeken zelf.
Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
dinsdag 13 jul 2021 14 sep 2021 19:00 - 21:30 25 355 NU inschrijven!
donderdag 07 okt 2021 09 dec 2021 19:00 - 21:30 25 355 NU inschrijven!