Cambridge B2 First Examentraining

Cursusinformatie

Wilt u werken of studeren in het buitenland? Beheerst u Engels op niveau B2 en wilt u dit aantonen met een officiële kwalificatie? Dan is het Cambridge First-examen de juiste keuze voor u. Deze examentraining bereidt u voor op dit examen door uw taalvaardigheid en examenvaardigheden te verbeteren.

Om deel te nemen aan deze examentraining dient uw Engels al op niveau B2 te zijn. Wat dit niveau inhoudt leest u hier.

Taalvaardigheden

De cursus richt zich specifiek op de vaardigheden die nodig zijn voor het examen: lezen, schrijven, spreken en luisteren. Na de cursus kunt u met gemak Engelse artikelen lezen, ook wanneer deze over onderwerpen gaan waar u weinig van weet. U kunt teksten snel doornemen en de strekking en het soort tekst herkennen. U leert de verschillende soorten teksten te schrijven die u tijdens het examen kunt tegenkomen : een recensie, artikel, essay, rapportage, brief en/of e-mail.

Na de cursus kunt u efficiënt spreken en luisteren in het Engels. U kunt uw mening geven, deze ondersteunen met argumenten en een discussie voeren, waarbij u ingaat op de argumenten van de tegenpartij. U oefent deze vaardigheden onder andere door rollenspellen en luisteroefeningen.

Tijdens de cursus werkt u continue aan het verbeteren van uw grammatica en het uitbreiden van uw woordenschat. Deze vaardigheden komen tijdens alle toetsonderdelen van pas en zijn essentieel voor het use of English-gedeelte van het examen.

Examenvaardigheden

Naast de vier taalvaardigheden wordt tijdens de cursus ook aandacht besteed aan algemene examenvaardigheden zoals tijdbeheer, het samenvatten van teksten en het ontrafelen van vragen (wat wordt er precies gevraagd?). U oefent met officiële oefentoetsen van Cambridge Assessment English.

Over het Cambridge B2 First-examen

Het Cambridge B2 First-examen is een van de populairste examens van Cambridge, omdat veel bedrijven en universiteiten (in niet-Engels sprekende landen) verwachten dat uw Engels minimaal  op dit niveau is. Zij accepteren het Cambridge B2 First-certificaat als bewijs hiervoor. Wilt u in een Engelstalig land gaan studeren, dan is B2 vaak voldoende voor een schakelprogramma (pre-university of foundation course).

Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat met het bereikte niveau.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek, online toets

Lesmateriaal

Cambridge Compact First (druk 2)
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u kiest voor klassikale lessen, kunt u de boeken via ons kopen. U ontvangt ze dan tijdens de eerste les. Gaat u een online cursus volgen? Dan koopt u de boeken zelf.

Planning en inschrijven

Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
maandag 09 jan 2023 13 mrt 2023 19:00 - 21:00 20 425 NU inschrijven!
Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
maandag 09 jan 2023 13 mrt 2023 19:00 - 21:00 20 475 NU inschrijven!