Chinees niveau 10

Cursusinformatie

In de cursus Chinees niveau 10 verbetert u uw Chinees op gevorderdenniveau. Na deze cursus kunt u onder andere:

  • een recensie schrijven over een boek of voorstelling
  • studieadvies geven door opleidingen met elkaar te vergelijken
  • 200 nieuwe Chinese woorden gebruiken

Voor wie?

Deze taalcursus is voor u geschikt als u op een redelijk hoog niveau Chinees kunt. U kunt al vrij spontaan en vloeiend Chinees spreken, bijvoorbeeld als u in China gaat winkelen. U kunt ook spreken of schrijven over uw emoties, in een WhatsApp-bericht of tijdens een gesprek. U kent ongeveer 1000 Chinese woorden.

Wat gaat u leren?

Tijdens Chinees niveau 10 leert u beter Chinees lezen, schrijven, spreken en luisteren aan de hand van de onderwerpen onderwijs, Beijing-opera en verschillende wereldbeelden. U leert bijvoorbeeld verschillende opleidingen en scholen met elkaar te vergelijken om iemand studieadvies te geven. U gaat recensies leren lezen en schrijven door aandacht te besteden aan Beijing-opera. Ook gaat u in gesprek over uw kijk op China. Hoe kijken mensen uit verschillende culturen naar China? En hoe kijken Chinezen naar andere culturen?

Ook tijdens deze Chinese cursus bereiden we u voor op het HSK-examen. U maakt bijvoorbeeld oefentoetsen van de HSK-test niveau 4 voor de intake en eindtoets.

En grammatica?

Grammatica die u tijdens deze cursus leert is onder andere:

  • tegenstellingen zoals (andersom), 相反 (in tegendeel) en 然而 (echter)
  • verbindingswoorden zoals (terwijl), 随着 (daarnaast) en 既然 (op voorwaarde dat)
  • nieuwe structuren zoals (gelijk), (genoeg) en 大概 (ongeveer)

Eindniveau

Het eindniveau van Chinees niveau 10 komt overeen met drie vierde van niveau 4 van de HSK-test (1200 woorden). Dit niveau is vergelijkbaar met niveau B2 van het Europees Referentiekader.

Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat met het bereikte niveau en kunt u doorstromen naar Chinees niveau 11.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek, online toets

Nadat u zich hebt ingeschreven voor deze cursus, nodigen wij u uit voor een intake om uw niveau te bepalen. Wij raden u aan om u minstens twee weken voor de start van de cursus in te schrijven. Schrijft u zich later in, dan kunnen we een intake niet garanderen.

Als u bij UvA Talen de cursus Chinees niveau 9 met succes hebt afgerond, hoeft u geen intake te doen.

Lesmateriaal

Standard Course HSK 4B (hoofdstuk 11-15)
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u kiest voor klassikale lessen, kunt u de boeken via ons kopen. U ontvangt ze dan tijdens de eerste les. Gaat u een online cursus volgen? Dan koopt u de boeken zelf.

Planning en inschrijven

Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
maandag 08 apr 2024 17 jun 2024 19:00 - 21:30 25 525 NU inschrijven!
Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
maandag 08 apr 2024 17 jun 2024 19:00 - 21:30 25 575 NU inschrijven!