Duits niveau 4

Cursusinformatie

Wanneer u de cursus Duits niveau 4 hebt afgerond, kent u de basis van het Duits grondig en volledig. Na deze cursus kunt u onder andere:

  • een interview volgen
  • verschillende teksten, zoals beschrijvingen, een verhaal of een krantenartikel lezen
  • praten over kunst, televisie en films

Voor wie?

Duits niveau 4 is geschikt voor cursisten met een basiskennis van het Duits. U kunt bijvoorbeeld al korte gesprekken voeren, waarin u een compliment geeft, uw excuses aanbiedt of iemand bedankt. U kunt informatie in korte teksten begrijpen en u kunt al korte berichtjes of e-mails lezen en beantwoorden.

Wat gaat u leren?

Tijdens deze cursus leert u beter Duits lezen, schrijven, luisteren en spreken. Grammatica en vocabulaire zijn een belangrijk onderdeel van de cursus, en er wordt aandacht besteed aan de uitspraak.

Na Duits niveau 4 merkt u dat gesprekjes over koetjes en kalfjes u steeds beter afgaan. U kunt vlotter en spontaner reageren op uw gesprekspartner, bijvoorbeeld in een gesprek over het weer, over uw werk of studie en over uw toekomstplannen.

Na deze cursus hebt u geen moeite met het lezen van een kort interview of een advertentie in het Duits, bijvoorbeeld een advertentie voor een woning. Een nieuwsbericht begrijpt u misschien nog niet helemaal, maar u kunt wel de kern van het bericht achterhalen.

Zelf schrijft u nu korte beschrijvende teksten, bijvoorbeeld over uw droomberoep of uw toekomstplannen. U kunt bijzinnen met “weil”, “dass” en “wenn” maken, vergelijkingen maken en wederkerende werkwoorden gebruiken.

En grammatica?

Grammatica die u tijdens deze cursus leert is onder andere:

  • onbepaalde voornaamwoorden (bijvoorbeeld “irgendwelch”)
  • betrekkelijke bijzinnen en betrekkelijke voornaamwoorden
  • indirecte vragen en antwoorden
  • voorzetsels van plaats en zogenoemde “Wechselpräpositionen”
  • werkwoorden met accusatief en datief (vierde en derde naamval)
Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat met het bereikte niveau en kunt u doorstromen naar Duits niveau 5.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek

Nadat u zich hebt ingeschreven voor deze cursus, nodigen wij u uit voor een intake om uw niveau te bepalen. Wij raden u aan om u minstens twee weken voor de start van de cursus in te schrijven. Schrijft u zich later in, dan kunnen we een intake niet garanderen.

Als u bij UvA Talen de cursus Duits niveau 3 met succes hebt afgerond, hoeft u geen intake te doen.

Lesmateriaal

Netzwerk neu A2 , € 40 (hoofdstuk 7-12)
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u kiest voor klassikale lessen, kunt u de boeken via ons kopen. U ontvangt ze dan tijdens de eerste les. Gaat u een online cursus volgen? Dan koopt u de boeken zelf.

Planning en inschrijven

Deze cursus is ook als intensieve zomercursus te volgen.

Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
ma-wo-vr 05 aug 2024 23 aug 2024 13:00 - 16:00 27 525 NU inschrijven!
donderdag 03 okt 2024 05 dec 2024 19:00 - 21:30 25 525 NU inschrijven!
Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
zaterdag 31 aug 2024 02 nov 2024 13:00 - 15:30 25 475 NU inschrijven!
donderdag 03 okt 2024 05 dec 2024 19:00 - 21:30 25 475 NU inschrijven!