Engels Creatief schrijven

Cursusinformatie

Houdt u van schrijven en wilt u graag vrij en creatief in het Engels schrijven? Wilt u uw creatieve schrijfstijl ontwikkelen of kampt u met een schrijversblok? Dan is Engels Creatief schrijven de juiste cursus voor u. Tijdens deze cursus leert u aan de hand van verschillende voorbeelden en opdrachten meer over het creatieve schrijfproces en hoe u dit aanpakt.

Elke cursist schrijft in de loop van de cursus een kort verhaal en een reeks gedichten.

Na afloop van deze cursus kunt u onder andere gedichten en korte verhalen schrijven, hebt u uw eigen stem gevonden en weet u verschillende schrijfstijlen toe te passen.

Voor wie?

De cursus Engels Creatief schrijven is geschikt voor cursisten met een gevorderde kennis van het Engels die hun eigen schrijfstijl willen ontwikkelen. Wilt u reis- of familieverhalen opschrijven? Of bent u werkzaam bent als content creator, blogger, marketingspecialist of hebt u een ander creatief beroep waarin tekstschrijven een onderdeel van uw functie is?

Wat gaat u leren?

Hoe schrijf ik een goed verhaal? Tijdens deze cursus maakt u kennis met een effectieve aanpak en krijgt u tips en trucs die leiden tot een succesvolle creatieve tekst. U leert hoe u boeiende stukken schrijft en wat een tekst tot een leesbare tekst maakt. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar zinslengte en cohesie: de relatie tussen ideeën binnen een zin en tussen verschillende zinnen. Voor het schrijven van gedichten en poëzie ligt de focus op beeldspraak, sfeer, originaliteit en rijm. Ook het gebruik van vocabulaire en het effect hiervan op de lezer komen aan de orde.

Wie ben ik als schrijver? Diverse algemene onderwerpen komen aan bod, zoals het beginnen met schrijven en de eigen stem vinden als schrijver. Waar haal ik inspiratie vandaan? Wat inspireert u? Hoe kijkt u naar dagelijkse objecten of gebeurtenissen? Hoe verwerk ik mijn eigen ervaringen in mijn verhaal?

Wie is de verteller? Hoe kan ik ideeën verbinden om personages te ontwikkelen en een verhaallijn op te bouwen? U bespreekt het effect van directe en indirecte rede en hoe u de personages hun gedachten kunt laten uiten.

Wat spreekt de lezer aan? U krijgt ook advies hoe u de lezer ‘vangt’; hoe krijgt u zijn of haar aandacht en houdt u deze vast? En wie is die lezer eigenlijk?

U krijgt praktische tips, zoals het bijhouden van een dagboek en hoe u materiaal kunt verzamelen. Ook wordt u gevraagd om een leeslijst bij te houden. Last but not least komt het belang van redactie, correctie en drukproefcorrectie aan de orde.

Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek, schrijfopdracht

Lesmateriaal

Creative Writing, € 40
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u kiest voor klassikale lessen, kunt u de boeken via ons kopen. U ontvangt ze dan tijdens de eerste les. Gaat u een online cursus volgen? Dan koopt u de boeken zelf.

Planning en inschrijven

Deze cursus is ook als intensieve zomercursus te volgen.

Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
ma-di-wo-do-vr 08 jul 2024 19 jul 2024 09:00 - 11:00 20 715 NU inschrijven!
ma-di-wo-do-vr 05 aug 2024 16 aug 2024 09:00 - 11:00 20 715 NU inschrijven!
donderdag 03 okt 2024 05 dec 2024 19:00 - 21:00 20 715 NU inschrijven!
Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
ma-di-wo-do-vr 08 jul 2024 19 jul 2024 09:00 - 11:00 20 655 NU inschrijven!
donderdag 03 okt 2024 05 dec 2024 19:00 - 21:00 20 655 NU inschrijven!