Frans niveau 3

Cursusinformatie

Om aan de cursus Frans niveau 3 deel te nemen, dient u een gedegen basiskennis van de Franse taal te hebben. U kunt bijvoorbeeld al spreken over uzelf, uw familie en uw omgeving en begrijpt eenvoudige zinnen in brochures, advertenties en reclames.

Tijdens deze cursus werkt u verder aan het verbeteren van uw Franse taalvaardigheid op het gebied van lezen, schrijven, spreken en luisteren. Ook grammatica en vocabulaire zijn onderdeel van de cursus.

De onderwerpen die tijdens Frans niveau 3 aan bod komen zijn gezondheid, eten en sport. Na Frans niveau 3 kunt u hier korte teksten over schrijven, bijvoorbeeld een bericht of commentaar op social media. In langere berichten over deze onderwerpen kunt u begrijpen wat de strekking van de tekst is, zoals in een blog. U werkt ook aan uw spreekvaardigheid: na deze cursus kunt u uw mening geven, aanbevelingen doen en vragen stellen aan een arts.

Grammatica die u tijdens deze cursus leert is onder andere werkwoorden die u helpen in het geven van uw mening, een advies of een suggestie, zoals trouver (vinden) en penser (denken). Ook leert u de gebiedende wijs (bijvoorbeeld sois tranquille, dépêche-toi! en partons!)  en persoonlijke voornaamwoorden (Je, tu, moi, toi, me, te, etc).

Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat met het bereikte niveau en kunt u doorstromen naar Frans niveau 4.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek, online toets

Nadat u zich hebt ingeschreven voor deze cursus, nodigen wij u uit voor een intake om uw niveau te bepalen. Wij raden u aan om u minstens twee weken voor de start van de cursus in te schrijven. Schrijft u zich later in, dan kunnen we een intake niet garanderen.

Als u bij UvA Talen de cursus Frans niveau 2 met succes hebt afgerond, hoeft u geen intake te doen.

Lesmateriaal

Défi 2 (livre de l'élève + cahier d'exercices), € 30 (hoofdstuk 1-4)
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u de boeken via UvA Talen aanschaft, ontvangt u ze tijdens de eerste les van uw docent.

Planning en inschrijven

Deze cursus is ook als intensieve zomercursus te volgen.

Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
ma-wo-vr 10 aug 2020 28 aug 2020 13:00 - 16:00 27 445 NU inschrijven!
donderdag 08 okt 2020 10 dec 2020 19:00 - 21:30 25 445 NU inschrijven!