Frans niveau 5

Cursusinformatie

De cursus Frans niveau 5 wordt gegeven op halfgevorderden niveau. Dit betekent dat u de basis van het Frans onder de knie dient te hebben om deel te nemen aan deze cursus. U dient bijvoorbeeld alle basisgrammatica te kennen, korte gesprekken te kunnen voeren over alledaagse onderwerpen en uw mening te kunnen geven.

Tijdens deze cursus werkt u verder aan het verbeteren van uw Franse taalvaardigheid op het gebied van lezen, schrijven, spreken en luisteren. Ook grammatica en vocabulaire zijn onderdeel van de cursus.

Na Frans niveau 5 kunt u langere teksten schrijven over voor u bekende onderwerpen, waarbij u alinea’s op een eenvoudige manier met elkaar verbindt. U gebruikt hierbij grammaticale constructie om aan te geven dat iets voorafgaand, opvolgend of gelijktijdig gebeurt.

U kunt de inhoud van veel tv-programma’s en radio-uitzendingen begrijpen als u bekend bent met de onderwerpen. Daarnaast kunt u praten over uw ervaringen, herinneringen, dromen en plannen. Ook kunt u het verhaal of de plot van een toneelstuk of film doorvertellen en uw mening hierover geven.

Grammatica die u tijdens deze cursus leert is onder andere het verschil tussen voltooid verleden tijd en onvoltooid verleden tijd (bijvoorbeeld il avait parlé à son père en il parlait à son père), bezittelijke voornaamwoorden (ma, mon, ta, ton, notre, leur, etc) en het gebruik van y en en.

Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat met het bereikte niveau en kunt u doorstromen naar Frans niveau 6.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek, online toets

Nadat u zich hebt ingeschreven voor deze cursus, nodigen wij u uit voor een intake om uw niveau te bepalen. Wij raden u aan om u minstens twee weken voor de start van de cursus in te schrijven. Schrijft u zich later in, dan kunnen we een intake niet garanderen.

Als u bij UvA Talen de cursus Frans niveau 4 met succes hebt afgerond, hoeft u geen intake te doen.

Lesmateriaal

Défi 3 (livre de l'élève + cahier d'exercices), € 30 (hoofdstuk 1-4)
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u de boeken via UvA Talen aanschaft, ontvangt u ze tijdens de eerste les van uw docent.

Planning en inschrijven

Deze cursus is ook als intensieve zomercursus te volgen.

Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
ma-wo-vr 13 jul 2020 31 jul 2020 09:00 - 12:00 27 445 NU inschrijven!
ma-wo-vr 10 aug 2020 28 aug 2020 09:00 - 12:00 27 445 NU inschrijven!
woensdag 07 okt 2020 09 dec 2020 19:00 - 21:30 25 445 NU inschrijven!