Frans niveau 6

Cursusinformatie

De cursus Frans niveau 6 wordt gegeven op halfgevorderden niveau. Dit betekent dat u de basis van het Frans onder de knie dient te hebben om deel te nemen aan deze cursus. U kunt bijvoorbeeld al de meeste Franse tv-programma’s begrijpen als er duidelijk gesproken wordt. Zelf kunt u spreken en schrijven over iets dat heeft plaatsgevonden, iets dat nu gebeurt en uw toekomstplannen.

Tijdens deze cursus werkt u verder aan het verbeteren van uw Franse taalvaardigheid op het gebied van lezen, schrijven, spreken en luisteren. Ook grammatica en vocabulaire zijn onderdeel van de cursus.

De onderwerpen die tijdens Frans niveau 6 aan bod komen hebben voornamelijk te maken met de wereld om ons heen: maatschappelijke betrokkenheid, media en nieuws, milieu, sociale ongelijkheid en mensenrechten. Na Frans niveau 6 kunt u over deze onderwerpen spreken en schrijven. U kunt bijvoorbeeld uw mening geven over het klimaat en vertellen over een tv-programma dat u hebt gezien.

Tijdens Frans niveau 6 leert u grammaticale constructies die een doel (pour que en afin que), zekerheid (je suis sûr(e) que), twijfel (je doute que), wens (je souhaite que) of noodzaak (il faut que) aangeven en constructies die bezorgdheid, beklemming of angst aangeven (bijvoorbeeld je crains que en j’ai peur que).

Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat met het bereikte niveau en kunt u doorstromen naar Frans niveau 7.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek, online toets

Nadat u zich hebt ingeschreven voor deze cursus, nodigen wij u uit voor een intake om uw niveau te bepalen. Wij raden u aan om u minstens twee weken voor de start van de cursus in te schrijven. Schrijft u zich later in, dan kunnen we een intake niet garanderen.

Als u bij UvA Talen de cursus Frans niveau 5 met succes hebt afgerond, hoeft u geen intake te doen.

Lesmateriaal

Défi 3 (livre de l'élève + cahier d'exercices), € 30 (hoofdstuk 5-9)
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u de boeken via UvA Talen aanschaft, ontvangt u ze tijdens de eerste les van uw docent.

Planning en inschrijven

Deze cursus is ook als intensieve zomercursus te volgen.

Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
ma-wo-vr 13 jul 2020 31 jul 2020 13:00 - 16:00 27 445 NU inschrijven!
ma-wo-vr 10 aug 2020 28 aug 2020 13:00 - 16:00 27 445 NU inschrijven!
woensdag 07 okt 2020 09 dec 2020 19:00 - 21:30 25 445 NU inschrijven!