Frans niveau 7

Cursusinformatie

In de cursus Frans niveau 7 leert u uw Franse taalvaardigheid verbeteren op halfgevorderdenniveau. Na de cursus kunt u onder andere:

  • gedetailleerd beschrijven hoe iemand eruitziet
  • een presentatie geven voor of tegen een standpunt over het klimaat
  • een gedicht lezen en er zelf een schrijven

Voor wie?

Deze cursus is voor u geschikt als u Frans kunt spreken op halfgevorderdenniveau. U weet nog niet altijd het juiste woord en spreekt niet helemaal vloeiend, maar u kunt redelijk soepel een gesprekje in het Frans voeren. Ook kunt u een korte recensie schrijven over een Frans tv-programma dat u hebt gezien.

Wat gaat u leren?

Tijdens Frans niveau 7 leert u beter Frans lezen, schrijven, spreken en luisteren aan de hand van de onderwerpen leven in de stad en de natuur, het menselijk lichaam, en liefde en relaties.

Na deze cursus weet u waarom Frans de taal van de liefde wordt genoemd. U leert praten over uw relatie en uw vriendschappen, en u leert alles over liefdevol taalgebruik. Onder andere flirten en verleiden, koosnaampjes en liefdesuitingen komen aan bod. Na Frans niveau 7 kunt u zelfs een romantisch gedicht of liefdesverklaring schrijven.

Na deze cursus leest u redelijk vlot Franse artikelen en opiniestukken over bekende onderwerpen. U kunt ze samenvatten, bijvoorbeeld om iemand erover te vertellen, en er een open brief over schrijven. U weet uw tekst op de juiste manier op te bouwen, met een inleiding, uw argumenten en een conclusie.

En grammatica?

Grammatica die u tijdens deze cursus leert is onder andere:

  • de voornaamwoorden le en ça
  • het aangeven van oorzaak (faute de…, dû à…, à force de…) en gevolg (si bien que…, de façon que…)
  • passieve zinnen maken met être, wederkerende werkwoorden (met me, te, se, etc.) en de combinatie se faire of se laisser met een werkwoord
Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat met het bereikte niveau en kunt u doorstromen naar Frans niveau 8.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek, online toets

Nadat u zich hebt ingeschreven voor deze cursus, nodigen wij u uit voor een intake om uw niveau te bepalen. Wij raden u aan om u minstens twee weken voor de start van de cursus in te schrijven. Schrijft u zich later in, dan kunnen we een intake niet garanderen.

Als u bij UvA Talen de cursus Frans niveau 6 met succes hebt afgerond, hoeft u geen intake te doen.

Lesmateriaal

Défi 4 (livre de l'élève + cahier d'exercices) (hoofdstuk 1-4)
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u kiest voor klassikale lessen, kunt u de boeken via ons kopen. U ontvangt ze dan tijdens de eerste les. Gaat u een online cursus volgen? Dan koopt u de boeken zelf.
Dag(en) Begin End Tijd Uren Prijs
donderdag 13 jan 2022 17 mrt 2022 19:00 - 21:30 25 395 NU inschrijven!
maandag 04 apr 2022 20 jun 2022 19:00 - 21:30 25 395 NU inschrijven!
maandag 11 jul 2022 12 sep 2022 19:00 - 21:30 25 395 NU inschrijven!
maandag 03 okt 2022 05 dec 2022 19:00 - 21:30 25 395 NU inschrijven!