Frans niveau 8

Cursusinformatie

Als u deze cursus hebt gevolgd beheerst u de Franse taal op niveau B2. U bent dan officieel een onafhankelijk gebruiker van de taal! Tijdens Frans niveau 8 leert u onder andere:

  • uzelf voorstellen in een pitch, sollicitatiegesprek of motivatiebrief
  • een kunstwerk beschrijven en uw mening erover geven
  • uw taalgebruik aanpassen aan de situatie, zoals een formeel gesprek

Voor wie?

Deze cursus is voor u geschikt als u Frans spreekt op vrij hoog niveau. U kunt bijvoorbeeld al redelijk vlot Frans lezen en spreken. U schrijft gedetailleerde teksten, bijvoorbeeld een open brief of een samenvatting. U begrijpt een podcast over een bekend of minder bekend onderwerp.

Wat gaat u leren?

Tijdens Frans niveau 8 leert u beter Frans lezen, schrijven, spreken en luisteren aan de hand van de onderwerpen werk, kunst, de Franse taal, spelletjes en humor.

Na de cursus kunt u meepraten over de geschiedenis van de Franse taal, de geografische verspreiding ervan en La Francophonie, de organisatie van landen waar Frans gesproken wordt. U leert ook de verschillen tussen de Franse taalregisters familier (informeel), courant (neutraal) en soutenu (formeel).

Hebt u weleens geprobeerd spelregels uit te leggen in een andere taal? Ook dat leert u tijdens deze cursus, net zoals uitdrukkingen die van pas komen tijdens het spelen van een spel, waaronder à ton tour (jouw beurt) en être mauvais perdant (een slechte verliezer).

Een grap maken in een andere taal is vaak lastig, maar na deze cursus kunt u dat in het Frans. U leert onder andere de juiste intonatie en uitspraak, en hoe u een mop kunt uitleggen.

Na Frans niveau 8 schrijft u goedlopende teksten, bijvoorbeeld een samenvatting, een motivatiebrief of een betoog. U kunt ook notities maken tijdens een presentatie of een vergadering.

En grammatica?

Grammatica die u tijdens deze cursus leert is onder andere:

  • de aanvoegende wijs in bijzinnen, zoals in une carte qui te permette… (een kaart waarmee u…)
  • complexe ontkenningen en hun tegenstellingen
  • het onvoltooid deelwoord (participe présent) en het werkwoordelijk bijvoeglijk naamwoord (l’adjectif verbal)
Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat met het bereikte niveau.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek, online toets

Nadat u zich hebt ingeschreven voor deze cursus, nodigen wij u uit voor een intake om uw niveau te bepalen. Wij raden u aan om u minstens twee weken voor de start van de cursus in te schrijven. Schrijft u zich later in, dan kunnen we een intake niet garanderen.

Als u bij UvA Talen de cursus Frans niveau 7 met succes hebt afgerond, hoeft u geen intake te doen.

Lesmateriaal

Défi 4 (livre de l'élève + cahier d'exercices) (hoofdstuk 5-9)
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u kiest voor klassikale lessen, kunt u de boeken via ons kopen. U ontvangt ze dan tijdens de eerste les. Gaat u een online cursus volgen? Dan koopt u de boeken zelf.
Dag(en) Begin End Tijd Uren Prijs
donderdag 13 jan 2022 17 mrt 2022 19:00 - 21:30 25 395 NU inschrijven!
donderdag 07 apr 2022 23 jun 2022 19:00 - 21:30 25 395 NU inschrijven!
maandag 11 jul 2022 12 sep 2022 19:00 - 21:30 25 395 NU inschrijven!
maandag 03 okt 2022 05 dec 2022 19:00 - 21:30 25 395 NU inschrijven!