IELTS Examentraining

Cursusinformatie

Deze cursus is bedoeld voor cursisten die zich willen voorbereiden op de IELTS-toets en de hoogst mogelijke score willen behalen. Naast de vier aparte vaardigheden voor het examen, wordt de lay-out en manier van examineren uitvoerig behandeld.

Algemene examenvaardigheden

Tijdens deze cursus leert u algemene examenvaardigheden zoals tijdmanagement, het samenvatten van teksten en het ontrafelen van vragen (wat wordt er precies gevraagd?). U krijgt examentips over parafraseren, het voorspellen van antwoorden en gegeven aanwijzingen.

Verbeter uw taalvaardigheid

U verbetert uw leesvaardigheid door te leren hoe u een tekst snel doorneemt en hoe u de mening en houding van een schrijver herkent. U leert ook hoe u een essay moet structureren en hoe u uw argumenten moet formuleren zodat u volledig bent voorbereid op het examen schrijfvaardigheid. Spreekvaardigheid en luistervaardigheid worden behandeld met behulp van interactieve rollenspellen en door het oefenen met luistertoetsen.

IELTS Examentraining

Over IELTS

De IELTS-toets test uw bekwaamheid in vier vaardigheden (luisteren, lezen, schrijven en spreken). Er zijn twee versies van de IELTS-toets: de academische module en de algemene module. De luister- en spreektoetsen zijn in beide modules hetzelfde, maar de lees- en schrijftoetsen verschillen. De Academische IELTS-module is zeer veeleisend en een actieve beheersing van wetenschappelijk Engels op een gevorderd niveau is dan ook noodzakelijk.

Welke score heb ik nodig?

Verschillende onderwijsinstituten hanteren verschillende toelatingseisen wat betreft de Engelse taalvaardigheden van studenten. U kunt bij de universiteit van uw keuze navragen welke IELTS-score er van u wordt verwacht. Om zoveel mogelijk te profiteren van deze IELTS-voorbereidingscursus, is het handig om vooraf te weten welke score u nodig heeft.

Als IELTS een vereiste is voor toelating tot de universiteit, is het aan te raden om vroeg te beginnen met de voorbereiding. Er zijn in Nederland slechts een aantal IELTS-examencentra en de examendata zijn beperkt, vooral tijdens de drukke zomermaanden. Ga voor meer informatie over IELTS naar takeielts.britishcouncil.org.

Let op: Deze cursus is niet bedoeld om uw Engels te verbeteren. Het doel van deze cursus is om ervoor te zorgen dat u de IELTS-toets met succes kunt afleggen.  Als uw huidige taalniveau lager is dan B2, dan adviseren wij u om eerst een algemene cursus Engels te volgen. Als uw taalniveau B2 of hoger is, dan adviseren wij u om eerst de cursus Engels Academisch schrijven te volgen, omdat dit waarschijnlijk leidt tot een aanzienlijk hogere IELTS-score.

Voor deze cursus is voor zelfstudie een cd/dvd-speler nodig.

Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek, online toets

Lesmateriaal

The Official Cambridge Guide to IELTS, € 55
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u kiest voor klassikale lessen, kunt u de boeken via ons kopen. U ontvangt ze dan tijdens de eerste les. Gaat u een online cursus volgen? Dan koopt u de boeken zelf.

Planning en inschrijven

Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
donderdag 11 apr 2024 20 jun 2024 19:00 - 21:00 20 495 NU inschrijven!
Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
donderdag 11 apr 2024 20 jun 2024 19:00 - 21:00 20 450 NU inschrijven!