Italiaans niveau 5

Cursusinformatie

De cursus Italiaans niveau 5 wordt gegeven op halfgevorderdenniveau. Om aan deze cursus deel te nemen dient u de basisvaardigheden van het Italiaans te beheersen: u kunt korte gesprekken voeren in verschillende situaties (op het werk, bij de dokter en privé) in de tegenwoordige en verleden tijd, en korte verhalen, blogberichten en instructies lezen.

Tijdens Italiaans niveau 5 leert u actief spreken, ook bij meerdere gesprekspartners. Als zij rustig en duidelijk praten kunt u het gesprek volgen en hier actief aan deelnemen, bijvoorbeeld door uw mening te geven, gevoelens te uiten of suggesties te doen. Telefoongesprekken gaan u ook goed af.

Na deze cursus kunt u schrijven over voorwerpen, plaatsen en mensen. Net zoals mondeling kunt u uw mening ook schriftelijk goed verwoorden. U kunt bijvoorbeeld aangeven wat u blij of bang maakt. U kunt korte verhalen en romans lezen. Ook begrijpt u biografische omschrijvingen, bijvoorbeeld op Wikipedia.

Grammatica die tijdens deze cursus wordt behandeld is verschillende vormen van de verleden tijd: trapassato prossimo, congiuntivo passato, imperfetto en passato remoto. Ook leert u passieve zinnen te vormen, onder andere met essere (zijn) en venire (komen).

Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat met het bereikte niveau en kunt u doorstromen naar Italiaans niveau 6.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek

Nadat u zich hebt ingeschreven voor deze cursus, nodigen wij u uit voor een intake om uw niveau te bepalen. Wij raden u aan om u minstens twee weken voor de start van de cursus in te schrijven. Schrijft u zich later in, dan kunnen we een intake niet garanderen.

Als u bij UvA Talen de cursus Italiaans niveau 4 met succes hebt afgerond, hoeft u geen intake te doen.

Lesmateriaal

Nuovo Espresso 3, € 45 (hoofdstuk 1-5)
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u de boeken via UvA Talen aanschaft, ontvangt u ze tijdens de eerste les van uw docent.
Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
dinsdag 07 apr 2020 16 jun 2020 19:00 - 21:30 25 445 NU inschrijven!
dinsdag 06 okt 2020 08 dec 2020 19:00 - 21:30 25 445 NU inschrijven!