Japans Examentraining JLPT N5

Cursusinformatie

Hebt u de cursus Japans niveau 4 bij UvA Talen afgerond en wilt u de Japanese Language Proficiency Test op niveau N5 maken? Of hebt u ergens anders Japans geleerd en wilt u dit examen maken? Dan is de examentraining Japans JLPT N5 de juiste cursus voor u. Deze cursus zorgt ervoor dat u volledig voorbereid het Japanse staatsexamen kunt maken, door te werken aan uw Japanse taalvaardigheid en uw examenvaardigheden.

Japanse taalvaardigheid verbeteren

Hoewel uw Japans al op niveau N5 dient te zijn om aan deze cursus deel te nemen, wordt tijdens de cursus enige basisgrammatica en vocabulaire behandeld. Wij leren u bijvoorbeeld veelgebruikte uitdrukkingen en synoniemen te herkennen en gebruiken.

Deze examentraining richt zich op de twee taalvaardigheden die onderdeel zijn van het Japanse examen: lezen en luisteren. U werkt aan uw leesvaardigheid door onder andere te leren hoe u een tekst skimt en scant  en hoe u snel een tekstsoort herkent. Op het onderdeel luistervaardigheid bereidt u zich voor door luistertoetsen te maken. Deze worden klassikaal besproken, zodat u direct feedback krijgt op uw antwoorden.

Algemene examenvaardigheden

Tijdens deze examentraining worden ook uw algemene examenvaardigheden opgefrist. U leert bijvoorbeeld timemanagement, teksten samenvatten en hoe u er gemakkelijk achter kunt komen wat er precies met een vraag wordt bedoeld.

Over de Japanese Language Proficiency Test N5

De Japanese Language Proficiency Test is het officieel erkende examen Japans, vergelijkbaar met het Nederlands staatsexamen. N5 is het laagste examenniveau. Tijdens het examen worden uw basisvaardigheden in lezen en luisteren beoordeeld. U dient standaarduitdrukkingen in hiragana, katakana, en basis-kanji te kunnen lezen en korte gesprekken over het dagelijks leven te begrijpen.

In Nederland kunt u de Japanese Language Proficiency Test maken bij de Universiteit Leiden.

The course material is written in English, so a basic understanding of English is needed.

Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek

Nadat u zich hebt ingeschreven voor deze cursus, nodigen wij u uit voor een intake om uw niveau te bepalen. Wij raden u aan om u minstens twee weken voor de start van de cursus in te schrijven. Schrijft u zich later in, dan kunnen we een intake niet garanderen.

Als u bij UvA Talen de cursus Japans niveau 4 met succes hebt afgerond, hoeft u geen intake te doen.

Lesmateriaal

Try! Japanese Language Proficiency Test N5 & Tanki Master Nihongo Noryoku Shiken Drill N5
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u kiest voor klassikale lessen, kunt u de boeken via ons kopen. U ontvangt ze dan tijdens de eerste les. Gaat u een online cursus volgen? Dan koopt u de boeken zelf.

Planning en inschrijven

Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
maandag 08 jul 2024 09 sep 2024 19:00 - 21:30 25 525 NU inschrijven!