Japans niveau 5

Cursusinformatie

De cursus Japans niveau 5 is geschikt voor cursisten met een degelijke basiskennis van het Japans. Om aan deze cursus deel te nemen dient u al in staat te zijn om Japanse teksten over bekende, alledaagse onderwerpen te lezen in verschillende schrijfstijlen en basis-kanji. U kunt daarnaast al een simpel gesprek voeren met andere sprekers van het Japans. Deze cursus is ook geschikt voor u als u de JLPT N5 met een voldoende hebt afgerond.

Na deze cursus kunt u redelijk Japans verstaan en spreken, mits uw gesprekspartner rustig en duidelijk spreekt. U kunt suggesties doen en advies geven, een ervaring of gebeurtenis bespreken en toekomstige evenementen beschrijven, zoals uw weekendplannen.

Tijdens Japans niveau 5 leert u ongeveer 150 nieuwe woorden en 50 nieuwe kanji-karakters, waardoor u na deze cursus ongeveer 800 Japanse woorden kent en 200 kanji-karakters.

Qua grammatica besteedt u tijdens deze cursus aandacht aan verschillende werkwoordsvormen, waaronder werkwoorden die u kunt gebruiken wanneer u iets geeft of ontvangt (あげる、くれる、もらう) en werkwoorden die uw relatie tot een andere persoon aangeven. Ook leert u counters te gebruiken, waarmee u aantallen aan kunt geven (一さつ、一ぴき、一本、一だい). Welke counter u gebruikt hangt in het Japans af van datgene wat u telt, bijvoorbeeld voorwerpen, vervoersmiddelen, personen, dieren of abstracte zaken.

Het eindniveau van deze cursus is gelijk aan een vierde van het niveau N4 van de Japanese Language Proficiency Test (JLPT).

The course material is written in English, so a basic understanding of English is needed.

Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat met het bereikte niveau en kunt u doorstromen naar Japans niveau 6.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek

Lesmateriaal

Genki II (hoofdstuk 1-3)
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u kiest voor klassikale lessen, kunt u de boeken via ons kopen. U ontvangt ze dan tijdens de eerste les. Gaat u een online cursus volgen? Dan koopt u de boeken zelf.

Planning en inschrijven

Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
maandag 08 jul 2024 09 sep 2024 19:00 - 21:30 25 525 NU inschrijven!