Japans niveau 9

Cursusinformatie

De cursus Japans niveau 9 is geschikt voor cursisten met een gevorderde kennis van de Japanse taal. Om aan deze cursus deel te nemen, dient u verwachtingen te kunnen uitspreken en voorwerpen met elkaar te kunnen vergelijken. U kent alle beleefdheidsvormen en weet hoe en wanneer u deze dient te gebruiken.

In de cursus Japans niveau 9 leert u de algemene strekking te volgen van dialogen bij een natuurlijk spreektempo, in verschillende spreekstijlen. U krijgt inzicht in de verschillende situaties waarin Japanners een bepaalde spreekstijl hanteren. Na afloop van deze cursus kunt u een tekst schrijven over een specifiek onderwerp, met gebruikmaking van de hier geleerde grammatica. U kunt zowel vrienden en docenten vragen stellen over diverse onderwerpen en daarbij ondersteunende uitdrukkingen gebruiken. Verder kunt u vrienden thuis opbellen en hun familieleden te woord staan.

Tijdens deze cursus leert u ongeveer 100 nieuwe kanji-karakters.

De grammatica die u tijdens Japans niveau 9 leert betreft onder meer het werkwoord  ことが/も ある, de lijdende vorm 見られる, het achtervoegsel さ en de als/wanneer-constructie 場合は /  に.

Het eindniveau van deze cursus is gelijk aan niveau N3 van de Japanese Language Proficiency Test (JLPT).

The course material is written in English, so a basic understanding of English is needed.

Als u deze cursus met success hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat met het bereikte niveau.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek

Lesmateriaal

Tobira, Gateway To Advanced Japanese, Main Textbook
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u kiest voor klassikale lessen, kunt u de boeken via ons kopen. U ontvangt ze dan tijdens de eerste les. Gaat u een online cursus volgen? Dan koopt u de boeken zelf.