Nederlands Academisch schrijven

Cursusinformatie

De cursus Nederlands Academisch schrijven is geschikt voor hbo-studenten en universitaire studenten (bachelor en master) die moeite hebben met het schrijven van academische teksten. Uw Nederlands dient al op hoog niveau te zijn: Nederlands is uw moedertaal of u bent near-native speaker van het Nederlands.

Tijdens deze cursus leert u heldere academische teksten te schrijven. De vaardigheden die u leert zijn tijdens uw gehele studie van belang, dus de cursus is zeer geschikt voor studenten die net aan hun studie zijn begonnen en het lastig vinden om essays en papers te schrijven. De cursus kan echter ook worden gevolgd ter voorbereiding op het schrijven van een scriptie.

Na het volgen van de cursus Nederlands Academisch schrijven kunt u heldere, correcte en aantrekkelijke teksten schrijven die voldoen aan alle eisen die aan academische teksten worden gesteld. U leert een centrale vraag en deelvragen te formuleren en deze op een gestructureerde manier te beantwoorden. Ook leert u het schrijfproces op te delen in verschillende stappen, waardoor u sneller een betere academische tekst kunt schrijven.

Gedurende de cursus gaat u praktisch aan de slag met het verbeteren van uw schrijfvaardigheid: u schrijft een academische tekst van 1.000 tot 1.200 woorden, waarbij u de geleerde stof direct in de praktijk brengt. Aan het eind van de cursus wordt dit artikel beoordeeld.

Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek, online toets, schrijfopdracht

Lesmateriaal

Handboek academisch schrijven
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u kiest voor klassikale lessen, kunt u de boeken via ons kopen. U ontvangt ze dan tijdens de eerste les. Gaat u een online cursus volgen? Dan koopt u de boeken zelf.