NT2 Examentraining Staatsexamen 2

Cursusinformatie

Wilt u uw kans op slagen voor dit examen vergroten? Volg dan onze speciale training ter voorbereiding op het Staatsexamen NT2-programma 2.

Het Staatsexamen NT2- programma 2 toetst of iemand voldoende Nederlands beheerst voor een baan of opleiding op hbo of universitair niveau. Het examen is voor steeds meer werkgevers een belangrijk selectiecriterium bij het aannemen van nieuw personeel. Het niveau van Programma 2I van het Staatsexamen komt overeen met niveau B2 van het Europees Referentiekader.

Examenonderdelen 

Al is uw Nederlands nog zo goed, het staatsexamen afleggen is een kunst op zich. Net als Programma I (B1) heeft het Staatsexamen Programma II vier onderdelen: lezen, luisteren, schrijven en spreken. Met onze examentraining bereikt u niet alleen een verbetering van deze taalvaardigheden, maar wordt u ook getraind in de specifieke vaardigheden die het examen zelf vergt. Wat is de beste manier om een multiple-choice toets te maken? Hoe worden uw geschreven opdrachten beoordeeld? Kunt u ook nog Nederlands spreken onder druk? Hoe luistert u naar een tekst terwijl u tegelijk vragen moet beantwoorden?

Cursusopzet 

In de lessen wordt uitgelegd wat de benodigde strategie is per onderdeel. U gaat ook alle onderdelen uitgebreid oefenen. De docent houdt rekening met de specifieke behoeftes van alle deelnemers  en desgewenst extra oefenmateriaal aanbieden om zwakke punten te verbeteren.

Waarom UvA Talen? 

UvA Talen heeft reeds vele jaren ervaring in het verzorgen van taaltrainingen Nederlands als Tweede Taal. Onze docenten hebben ervaring met het voorbereiden van cursisten op het Staatsexamen NT2 programma 2. Zij weten precies wat ervoor nodig is om het examen met succes af te leggen. Het slagingspercentage van onze cursisten uit vorige trainingen is zeer hoog.

Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek, online toets

Lesmateriaal

De finale, € 45
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u kiest voor klassikale lessen, kunt u de boeken via ons kopen. U ontvangt ze dan tijdens de eerste les. Gaat u een online cursus volgen? Dan koopt u de boeken zelf.

Planning en inschrijven

Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
dinsdag 03 okt 2023 05 dec 2023 19:00 - 21:00 20 495 NU inschrijven!