Zweeds niveau 2

Cursusinformatie

In de cursus Zweeds niveau 2 verbetert u uw basisvaardigheden Zweeds. Na deze cursus kunt u onder andere:

  • een boekingsformulier voor een vakantie invullen
  • aanwijzingen van een navigatiesysteem begrijpen
  • korte, persoonlijke berichtjes en e-mails lezen en schrijven

Voor wie?

De cursus Zweeds niveau 2 is geschikt voor u als u de basis van het Zweeds onder de knie hebt. U kunt bijvoorbeeld al een advertentie lezen, vertellen waar u van houdt en een vergelijking maken, zoals jag är större än min bror (ik ben groter dan mijn broer).

Wat gaat u leren?

Tijdens Zweeds niveau 2 leert u beter Zweeds lezen, schrijven, spreken en luisteren. Ook vocabulaire en grammatica zijn belangrijke onderdelen van de cursus.

Na de cursus merkt u dat alledaagse gesprekken u steeds makkelijker afgaan, bijvoorbeeld in de supermarkt, bij de bakker of in een café. U kunt de weg vragen en, als uw gesprekspartner langzaam en duidelijk praat, het antwoord begrijpen. Na de cursus kunt u uw smartphone of computer in het Zweeds gebruiken en veelvoorkomende termen in de menu’s begrijpen, zoals lösenord (wachtwoord), skriv ut (printen), sätta på (aanzetten), ångra (annuleren) en öppna (open).

U kunt korte, persoonlijke berichtjes en e-mails lezen en schrijven, bijvoorbeeld om een afspraak te maken.

U leert steeds langere zinnen te lezen, vooral in lijstjes maar ook steeds meer in lopende teksten. Tijdens de cursus verbetert u uw leesvaardigheid door korte artikelen over het leven in Zweden te lezen, bijvoorbeeld over föräldralediga pappor, de vele vaders die in Zweden overdag met kinderwagens over staat lopen.

Natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan de uitspraak. Zo leert u de ng-klank, klemtonen in scheidbare werkwoorden en accenten in zinnen en woorden.

En grammatica?

Grammatica die u tijdens deze cursus leert is onder andere:

  • het gebruik van de indirecte rede, bijvoorbeeld in hon frågar vilken tid vi kommer (zij vraagt hoe laat wij komen)
  • rangtelwoorden en cijfers in zinnen, bijvoorbeeld een specifieke datum (28-8, den tjugosjunde augusti) en een busnummer (de 82, åttiotvåan)
  • bijwoorden voor tijd, positie en bestemming, zoals ifjol en förra året (vorig jaar), hemma (thuis) en hem (naar huis)
Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat met het bereikte niveau en kunt u doorstromen naar Zweeds niveau 3.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek

Nadat u zich hebt ingeschreven voor deze cursus, nodigen wij u uit voor een intake om uw niveau te bepalen. Wij raden u aan om u minstens twee weken voor de start van de cursus in te schrijven. Schrijft u zich later in, dan kunnen we een intake niet garanderen.

Als u bij UvA Talen de cursus Zweeds beginners met succes hebt afgerond, hoeft u geen intake te doen.

Lesmateriaal

Rivstart A1+A2 (hoofdstuk 8-14)
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u kiest voor klassikale lessen, kunt u de boeken via ons kopen. U ontvangt ze dan tijdens de eerste les. Gaat u een online cursus volgen? Dan koopt u de boeken zelf.

Planning en inschrijven

Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
donderdag 06 okt 2022 08 dec 2022 19:00 - 21:30 25 395 NU inschrijven!
Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
donderdag 06 okt 2022 08 dec 2022 19:00 - 21:30 25 445 NU inschrijven!