Zweeds niveau 4

Cursusinformatie

Wanneer u de cursus Zweeds niveau 4 hebt afgerond, kent u de basis van het Zweeds grondig en volledig. Na deze cursus kunt u onder andere:

 • radio- en tv-programma’s over actuele zaken volgen
 • teksten begrijpen die hoofdzakelijk bestaan uit alledaagse of aan werk gerelateerde taal
 • uw ervaringen en gebeurtenissen, dromen, verwachtingen en ambities beschrijven

Voor wie?

Deze vervolgcursus is bedoeld voor cursisten met een redelijke kennis van de Zweedse taal. Tijdens de cursus breidt u uw actieve taalvaardigheid verder uit.

Wat gaat u leren?

Het doel van de cursus is in de eerste plaats het vergroten van uw standaardvaardigheden Zweeds op het gebied van spreken, luisteren, lezen en schrijven.

Na het afronden van deze cursus kunt u belangrijke informatie begrijpen wanneer in duidelijk uitgesproken standaarddialect wordt gesproken over vertrouwde onderwerpen. U begrijpt de inhoud van veel radio- of tv-programma’s over actuele zaken of over onderwerpen van persoonlijk of beroepsmatig belang, wanneer er betrekkelijk langzaam en duidelijk gesproken wordt. U kunt teksten begrijpen die hoofdzakelijk bestaan uit alledaagse of aan werk gerelateerde taal, zoals een tekst uit een leerboek, op een forum op het internet of een mail gerelateerd aan het werk. U kunt bijvoorbeeld een persoonlijke brief of mail of een argumenterende korte tekst schrijven en deelnemen aan een gesprek over vertrouwde onderwerpen, zoals familie, hobby’s, werk, reizen en actuele gebeurtenissen. Ook kunt u ervaringen en gebeurtenissen, dromen, verwachtingen en ambities beschrijven, uw mening en plannen uiten, een verhaal of samenvatting van een boek of film vertellen en onvoorbereid deelnemen aan gesprekken over vertrouwde onderwerpen.

En grammatica?

Grammatica die u tijdens deze cursus leert is onder andere:

 • bijwoorden en bijvoeglijke naamwoorden
 • voorzetsels van tijd
 • de conditionalis
 • het wederkerend voornaamwoord
 • de woordvolgorde in hoofdzinnen en bijzinnen
 • de indirecte rede
 • nevenschikkende en onderschikkende voegwoorden
 • betrekkelijke voornaamwoorden
 • werkwoorden (alle groepen en tijdsvormen; het onvoltooid deelwoord)
Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat met het bereikte niveau en kunt u doorstromen naar Zweeds niveau 5.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek

Nadat u zich hebt ingeschreven voor deze cursus, nodigen wij u uit voor een intake om uw niveau te bepalen. Wij raden u aan om u minstens twee weken voor de start van de cursus in te schrijven. Schrijft u zich later in, dan kunnen we een intake niet garanderen.

Als u bij UvA Talen de cursus Zweeds niveau 3 met succes hebt afgerond, hoeft u geen intake te doen.

Lesmateriaal

Rivstart B1+B2, € 60 (hoofdstuk 1-6)
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u kiest voor klassikale lessen, kunt u de boeken via ons kopen. U ontvangt ze dan tijdens de eerste les. Gaat u een online cursus volgen? Dan koopt u de boeken zelf.

Planning en inschrijven

Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
woensdag 17 jan 2024 20 mrt 2024 19:00 - 21:30 25 525 NU inschrijven!
donderdag 11 apr 2024 20 jun 2024 19:00 - 21:30 25 525 NU inschrijven!
Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
woensdag 17 jan 2024 20 mrt 2024 19:00 - 21:30 25 475 NU inschrijven!
woensdag 10 apr 2024 12 jun 2024 19:00 - 21:30 25 475 NU inschrijven!