Zweeds niveau 5

Cursusinformatie

Wanneer u de cursus Zweeds niveau 5 hebt afgerond, kent u de basis van het Zweeds grondig en volledig. Na deze cursus kunt u onder andere:

 • radio- en tv-programma’s over actuele zaken volgen
 • deelnemen aan een gesprek over vertrouwde onderwerpen
 • een samenvatting van een boek of film geven

Voor wie?

Deze algemene niveautraining is bedoeld voor mensen met kennis van het Zweeds op halfgevorderdenniveau.

Wat gaat u leren?

Tijdens de training breidt u uw actieve taalvaardigheid verder uit. Het doel van de training is het vergroten van uw taalvaardigheid in het Zweeds op het gebied van spreken, luisteren, lezen en schrijven.

Na het afronden van deze cursus kunt u belangrijke informatie begrijpen wanneer in duidelijk uitgesproken standaarddialect over vertrouwde onderwerpen wordt gesproken. U begrijpt de inhoud van veel radio- of tv-programma’s over actuele zaken of over onderwerpen van persoonlijk of beroepsmatig belang, wanneer er betrekkelijk langzaam en duidelijk gesproken wordt. U kunt teksten begrijpen die hoofdzakelijk bestaan uit alledaagse of aan werk gerelateerde taal, zoals een tekst uit een leerboek, op een forum op het internet of een mail gerelateerd aan het werk. U kunt een eenvoudige en samenhangende tekst schrijven over algemene onderwerpen of een persoonlijke brief of mail met uw eigen ervaringen en indrukken. U kunt deelnemen aan een gesprek over vertrouwde onderwerpen, zoals familie, hobby’s, werk, reizen en actuele gebeurtenissen. Ook kunt u ervaringen en gebeurtenissen, dromen, verwachtingen en ambities beschrijven, uw mening en plannen uiten, een verhaal over een boek of film vertellen of een samenvatting hiervan geven, en onvoorbereid deelnemen aan gesprekken over vertrouwde onderwerpen.

En grammatica?

Grammatica die u tijdens deze cursus leert is onder andere:

 • de perfekt particip (het voltooid deelwoord, maar niet supinum)
 • de tempusharmoni
 • betrekkelijke bijzinnen (bijzinnen die beginnen met betrekkelijke voornaamwoorden of bijwoorden)
 • tijdsuitdrukkingen
 • de werkwoorden tycka, tänka en tro
 • de overtreffende trap (bepaalde vorm)
 • de passieve vorm (S-passief)
 • alle S-werkwoorden
 • de bijwoorden nog, väl en ju
Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat met het bereikte niveau en kunt u doorstromen naar Zweeds niveau 6.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek

Nadat u zich hebt ingeschreven voor deze cursus, nodigen wij u uit voor een intake om uw niveau te bepalen. Wij raden u aan om u minstens twee weken voor de start van de cursus in te schrijven. Schrijft u zich later in, dan kunnen we een intake niet garanderen.

Als u bij UvA Talen de cursus Zweeds niveau 4 met succes hebt afgerond, hoeft u geen intake te doen.

Lesmateriaal

Rivstart B1+B2, € 60 (hoofdstuk 7-12)
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u kiest voor klassikale lessen, kunt u de boeken via ons kopen. U ontvangt ze dan tijdens de eerste les. Gaat u een online cursus volgen? Dan koopt u de boeken zelf.

Planning en inschrijven

Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
dinsdag 01 okt 2024 03 dec 2024 19:00 - 21:30 25 475 NU inschrijven!
Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
donderdag 03 okt 2024 05 dec 2024 19:00 - 21:30 25 525 NU inschrijven!