Gratis vrijblijvende taaltoets

Staat u nog niet ingeschreven voor een taalcursus, maar bent u benieuwd naar uw niveau? Dan kunt u hier een korte gratis versie van de uitgebreide online taaltoets maken. Na afronding van de toets krijgt u direct een indicatie van uw huidige niveau.

Met deze korte, vrijblijvende toets krijgt u een indicatie van uw taalniveau.

Hoe werkt de toets?

U krijgt meerdere vragen op het door u aangegeven niveau (beginner, halfgevorderd of gevorderd). Als u voldoende vragen correct hebt beantwoord, krijgt u een reeks vragen aangeboden op het volgende niveau. De toets wordt beëindigd zodra u op een bepaald niveau onvoldoende vragen correct hebt beantwoord. Na afloop van de toets ziet u direct op welk niveau u de taal beheerst.

Hoe betrouwbaar is de eindscore?

Aangezien deze taaltoets slechts uit een beperkt aantal vragen bestaat, biedt de eindscore slechts een indicatie van uw niveau. Bovendien worden niet alle taalvaardigheden getoetst. U kunt er dus geen rechten aan ontlenen.

Om uw taalniveau exact te bepalen, is een uitgebreidere intake nodig. Hiervoor nodigen wij u uit nadat u zich voor een taalcursus hebt ingeschreven.

Is er een tijdlimiet?

Ja, voor elke reeks vragen is er een tijdlimiet. De resterende tijd wordt onder aan de pagina weergegeven.

Kan ik mijn antwoorden achteraf inzien?

Nee, het doel van deze taaltoets is niet om u een taal te leren maar om u een globale indruk te geven van uw niveau.

Hoe zit het met mijn privacy?

U maakt de toets volledig anoniem. U hoeft geen naam of e-mailadres op te geven. Uw antwoorden worden slechts voor de duur van de toets opgeslagen. Zodra de uitslag is berekend, worden alle gegevens onmiddellijk gewist. Uw privacy is dus volledig gewaarborgd.

Hebt u een vraag over de vrijblijvende toets? Neem dan contact op met de afdeling groepscursussen.

Test uw Engels, Nederlands, Spaans of Frans