UvA Talen vertaalt Jonge Rembrandt

UvA Talen vertaalt met regelmaat museumteksten voor een groot aantal musea. Vanaf januari 2019 heeft ons vertaalteam gewerkt aan vertalingen voor de tentoonstelling Jonge Rembrandt (Young Rembrandt) voor Museum De Lakenhal in Leiden en het Ashmolean Museum in Oxford.

Jonge Rembrandt

In 2019 was het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn overleed. Dit jaar werd dan ook uitgeroepen tot ‘Rembrandtjaar’. Veel musea besteedden aandacht aan het leven en werk van Rembrandt. Museum De Lakenhal en het Ashmolean Museum werkten samen aan de tentoonstelling Jonge Rembrandt, die in het teken staat van 1624 tot 1634, de eerste tien jaar dat Rembrandt actief was als schilder. De werken in de tentoonstelling laten zien hoe getalenteerd de schilder was en hoe snel hij zich bepaalde technieken eigen maakte.

Redactie tentoonstellingscatalogus

UvA Talen was verantwoordelijk voor het redigeren van de tentoonstellingscatalogus Jonge Rembrandt. Naast kunstbeschrijvingen bevat de catalogus vier essays van prominente kunsthistorici over Rembrandts Leidse tijd. In Leiden legde de schilder het fundament voor zijn latere wereldberoemde werk. Onze redacteurs hebben zowel Engelse, Nederlandse als Duitse teksten onder handen genomen.

Dutch and English cover of Young RembrantUitdagende vertaling

Ook werden alle teksten vertaald naar het Nederlands en Engels. Het was een uitdagende klus, waar onze vertalers en redacteurs met veel enthousiasme aan hebben meegewerkt. Rembrandt is misschien wel de belangrijkste schilder die Nederland ooit heeft gekend. Onze vertalers en redacteurs streefden er daarom naar om van deze catalogus een eerbetoon aan deze grootheid te maken.

Dutch and English back cover of Young Rembrant

Meer informatie

Benieuwd naar deze tentoonstelling én onze vertalingen? Jonge Rembrandt is tot en met 9 februari 2020 te zien in Museum De Lakenhal in Leiden en van 27 februari tot en met 7 juni 2020 te bezoeken in het Ashmolean Museum in Oxford. De tentoonstellingscatalogus die UvA Talen heeft vertaald is online te bestellen in het Nederlands en Engels.

Voor meer informatie over de vertalingen van UvA Talen kunt u contact opnemen met de afdeling Vertalers, of direct een vrijblijvende offerte aanvragen.