Verbeter komende herfst je Engelse creatieve schrijfvaardigheid bij UvA Talen

De groepscursus Engels Creatief schrijven van UvA Talen is bedoeld voor alle studenten, professionals en schrijfliefhebbers met een gevorderde beheersing van het Engels die hun eigen schrijfstijl willen ontwikkelen. Of je nu content schrijft, actief bent op het gebied van marketing of een leuk blog wilt beginnen terwijl je aan je masterscriptie werkt, deze motiverende cursus dompelt iedereen die effectief een verhaal wil leren vertellen onder in de fascinerende wereld van inspiratie en creativiteit.

Tijdens deze avondcursus ligt de focus op drie belangrijke aspecten van het schrijven: vertelperspectief, setting en figuurlijk taalgebruik. Vertelperspectief draait om het effect van directe en indirecte rede en verschillende manieren om je personages hun gedachten te laten verwoorden. Setting verwijst naar waar het verhaal zicht afspeelt en welke beeldende details je kunt gebruiken om de aandacht van de lezer vast te houden. En last but not least is daar figuurlijk taalgebruik: het gebruik van vergelijkingen, metaforen en oxymorons om je zinnen creatiever te maken.

Klinkt dat als een interessante cursus voor jou? Schrijf je nu in voor de oktoberronde! 

English creative writing

Mara, cursist Engels Creatief schrijven

Wij vroegen Mara, een voormalige cursist Engels Creatief schrijven, om ons kort iets te vertellen over haar ervaring. Mara werkt voor een binnenhuisarchitectenbureau in Amsterdam en moet daar vaak korte, creatieve teksten schrijven voor op de website en sociale media. Hoewel haar Engels al uitstekend was, vertelde ze: “Deze cursus heeft me het zelfvertrouwen gegeven om er gewoon voor te gaan en zonder aarzelen te beginnen met schrijven. De docent heeft ons strategieën aan de hand gedaan om je creativiteit op gang te brengen voordat je begint en die zijn ook in mijn professionele leven heel bruikbaar gebleken. De ‘trucjes’ die we hebben geleerd zijn een gewoonte geworden.”

Mara liet ons ook een van de teksten lezen die ze tijdens de cursus heeft geschreven. De cursisten hadden als huiswerk de opdracht gekregen om een kort gedicht te schrijven over iets heel alledaags of saais, met gebruikmaking van zoveel mogelijk alliteratie. Alliteratie is het herhalen van dezelfde klank aan het begin van meerdere woorden in een zin. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld marvellous moves of burning bright. Mara leverde het volgende gedicht in, over havermout voor het ontbijt.

Ode to Oats

Banana blackberry breakfast

Most meaningful meal of the day

Making me strong and steadfast

This porridge poem’s to say:

 

Without holy oats in the morning

Creation is quite incomplete

Making me morbidly mourning

If I’ve got no fresh feast to feed.

 

Een geslaagd gedicht, dat zal iedereen met ons eens zijn. We zijn trots op leergierige cursisten zoals Mara die hun taalvaardigheid willen vergroten.

Meer weten over Engels Creatief schrijven bij UvA Talen? Klik hier voor meer informatie over de cursus en de inschrijving. Houd er rekening mee dat het Engelse taalvaardigheidsniveau aan het begin van deze cursus C1 is. Je kunt de cursus Engels Creatief schrijven momenteel online via Zoom volgen, of klassikaal op onze locatie in Amsterdam

Vergeet onze dubbele-kortingsactie niet!

Bij UvA Talen kun je je na afronding van elk niveau naadloos inschrijven voor een vervolgcursus. Daarbij kun je je korting verdubbelen. Ja, dat lees je goed: als je je inschrijft voor een cursus die in juli of augustus begint, geven we je 10% korting op je eerste cursus (gebruik de code SUMMER23 wanneer je de cursus op onze website afrekent) en 20% korting op een vervolgcursus als je je vóór 31 december 2023 inschrijft. Klik hier voor meer informatie.