FAQ Categories

Groepscursussen: algemene cursusinformatie

Voor wie zijn de groepscursussen van UvA Talen bedoeld?

In onze groepscursussen verwelkomen wij iedereen vanaf 18 jaar die graag een taal wil leren. Je hoeft dus geen student van de Universiteit van Amsterdam te zijn. Voor meer informatie, zie onze veelgestelde vragen over de inschrijf- en intakeprocedure.

Wat betekenen de niveaus A1, A2, B1, B2, C1 en C2?

UvA Talen werkt met een internationaal erkende standaard voor taalniveau-aanduiding, het zogenaamde Common European Framework of Reference, dat in het Nederlands het Europees Referentiekader wordt genoemd. Dit geldt ook voor onze groepscursussen. Dankzij deze internationale standaard weet je altijd op welk taalniveau je een cursus volgt. Deze niveau-aanduiding wordt ook vermeld op het certificaat. Zie voor meer informatie deze pagina over het Europees Referentiekader.

Kan UvA Talen mij voor mijn deelname aan een groepscursus ook helpen bij het verkrijgen van een visum en het vinden van accommodatie?

UvA Talen is een zelfstandig taleninstituut dat niet kan assisteren bij het verkrijgen van een visum. Wel kunnen wij nadat we je inschrijving hebben ontvangen een bewijs van inschrijving maken. Neem hiervoor contact met ons op via trainers@uvatalen.nl

UvA Talen is ook niet in de gelegenheid om te bemiddelen bij het vinden van accommodatie in Amsterdam.

Wat zit er bij de cursusprijs van de groepscursus inbegrepen?

De cursusprijs is inclusief:
- een intake
- de groepscursus
- een eindtoets
- (indien nodig) een herkansing. Dit kan eenmalig binnen zes maanden na afronding van de cursus.
- een certificaat 

Het lesmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. 

Wat is het verschil tussen een online en klassikale groepscursus? Kan ik online en klassikaal combineren?

Qua lesstof en methode is er geen verschil tussen onze online en klassikale cursussen, het format verschilt natuurlijk wel. De online cursussen vinden via het platform Zoom plaats en de klassikale cursussen vinden plaats omtrent het Roeterseiland in Amsterdam. Door middel van break-out rooms proberen docenten van een online cursus dezelfde interactie te waarborgen als bij een klassikale cursus. Daarnaast wordt er bij beide vormen verwacht dat de cursist actief meedoet. 

De keuze tussen een online of klassikale cursus hangt dus vooral af van je persoonlijke voorkeuren, leerstijl en de specifieke omstandigheden waarin je je bevindt.

Het combineren van online en klassikale lessen is niet toegestaan bij ons. Begin je met een online cursus, dan blijf je daarin en datzelfde principe geldt voor klassikale lessen. We willen hiermee de rust binnen een cursus bewaken en zorgen dat er niet teveel gewisseld wordt binnen onze klassen.

Can I follow an online course via my mobile phone? Or without video/audio?

No. We expect our students to actively particpate, also in online classes. You are required to participate from a quiet area and keep your video and audio switched on. The mobile version of Zoom has less features, which means you cannot fully participate via a mobile phone and are required to use a laptop or desktop. In case you are not able to actively participate during the lessons, the teacher is allowed to dismiss you from the lesson.

Wat moet ik doen als ik een les mis? Worden de lessen opgenomen zodat ik het later terug kan kijken?

Helaas is het niet mogelijk om een gemiste les op een ander moment in te halen. (Online) lessen worden daarnaast ook niet opgenomen. 

We adviseren onze cursisten om bij minimaal 80% van de lessen aanwezig te zijn om een goede kans te maken om te slagen voor de eindtoets. Mocht je een les missen, informeer dan jouw docent, zodat de docent het huiswerk met je kan delen en je vervolgens de lesstof in je eigen tijd kunt inhalen. 

Bij de start van de cursus mag je maximaal één les missen. We willen graag dat je het meeste uit je taalcursus haalt en door meer dan één les aan het begin te missen is er een groot risico dat je vanaf de start te veel achterloopt op de groep en dat niet meer in kunt halen.

Waar vinden de lessen van mijn groepscursus plaats?

De lessen van klassikale cursussen vinden plaats bij UvA Talen (Roetersstraat 23-25) of in een van de klaslokalen op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam. 

Ga naar Google Maps
De lessen van online cursussen vinden plaats via Zoom. 

In de week voor de start van je cursus ontvang je per e-mail de defintieve cursusbevestiging met de exacte leslocatie of de Zoom-link. 

Hoe lang duurt een groepscursus?

UvA Talen biedt als groepscursussen intensieve dagcursussen van twee of vier weken, semi-intensieve dagcursussen van zeven weken, intensieve zomercursussen van twee, drie of vier weken, zaterdagcursussen van negen, dertien of zeventien weken en avondcursussen van tien weken. Je kunt meerdere cursussen achtereen volgen om stapsgewijs je taalvaardigheidsniveau te verbeteren.

Indien je kiest voor een zakelijke of individuele training kan de tijdsduur door jezelf worden bepaald. 
 

Zijn er lessen tijdens feestdagen en (school)vakanties?

Er zijn geen lessen op de volgende dagen: Nieuwjaarsdag (1 januari), Tweede Paasdag, Koningsdag (27 april, soms op 26 april), Bevrijdingsdag (5 mei in lustrumjaar), Hemelvaartsdag (donderdag én vrijdag), Tweede Pinksterdag en Kerstmis (25 en 26 december). Op Dodenherdenking (4 mei) wordt er ’s avonds geen les gegeven.

Tijdens schoolvakanties gaan de lessen gewoon door.

Bij de start- en einddata op onze website is al rekening gehouden met de feestdagen. Wanneer een cursus op een van deze dagen valt, vervalt de les en loopt de cursus langer door. 

Zit er een pauze in mijn les?

Dit is afhankelijk van jouw docent, maar bij langere lessen geven de meeste docenten een korte pauze van 5 tot 15 minuten halverwege de les. Anders kun je het altijd bespreken met de docent. 

Hoeveel zelfstudie wordt er van mij verwacht tijdens de groepscursus?

Gemiddeld genomen kun je ervan uitgaan dat je twee keer zoveel tijd kwijt bent aan zelfstudie en huiswerk als het aantal lesuren van de cursus die je volgt. Dit betekent dat je bij een cursus die uit 40 lesuren bestaat, ongeveer 80 uur aan zelfstudie besteedt. De ervaring leert dat hoe meer tijd je investeert in zelfstudie en huiswerk, hoe meer resultaat een cursus oplevert.

Welke docent geeft de groepscursus die ik ga volgen?

In de week voor de start van de cursus ontvang je per e-mail de definitieve cursusbevestiging waarin ook wordt genoemd welke docent de cursus geeft. 

UvA Talen maakt gebruik van vakkundige docenten met jarenlange ervaring in het lesgeven aan volwassenen. Met meerdere evaluatiemomenten per jaar staan wij garant voor de kwaliteit van al onze docenten. Om de kwaliteit van onze cursussen te waarborgen, hanteert UvA Talen eigen richtlijnen voor het inzetten van docenten. Afhankelijk van het type training kiezen wij al dan niet voor een moedertaalspreker. 

Kan ik mijn voorkeur voor een bepaalde docent doorgeven?

Het is mogelijk om jouw voorkeur voor een bepaalde docent door te geven tijdens jouw inschrijving. We kunnen niet garanderen dat dit verzoek altijd wordt opgevolgd. We werken met freelance docenten dus het schema is onder meer afhankelijk van hun beschikbaarheid.

Hoeveel personen zitten er in mijn cursusgroep?

Om een cursus van start te laten gaan hanteren we een minimum van vijf cursisten per cursus. Daarnaast geldt voor klassikale cursussen een maximum van twaalf cursisten en voor online cursussen een maximum van tien cursisten.

Gaat de groepscursus waar ik mij voor heb ingeschreven altijd van start?

UvA Talen probeert elke geplande cursus van start te laten gaan, maar we zijn genoodzaakt om ons te houden aan een minimum aantal deelnemers. We hanteren een minimum van vijf cursisten per cursus. 

Mochten er te weinig deelnemers zijn, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Zo kunnen we je inschrijving verplaatsen naar een latere startdatum of we bieden je een alternatieve cursus aan.

Als de cursus door UvA Talen wordt geannuleerd, dan is het ook mogelijk om de inschrijving te annuleren en (indien al betaald) te restitueren. 

Kan ik meerdere groepscursussen tijdens dezelfde cursusronde volgen?

Het is in sommige gevallen mogelijk om meerdere cursussen tegelijkertijd te volgen, maar we raden dit niet aan. Naast de lessen wordt er namelijk ook zelfstudie verwacht. Daarnaast ligt het tempo van onze cursussen hoog. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer je naast de cursus(sen) ook nog een baan hebt of een studie volgt. 

Het is binnen dezelfde taal overigens niet mogelijk om al te starten met het volgende niveau wanneer je de vorige cursus nog niet succesvol hebt afgerond. Dit betekent dat je eerst moet slagen voor de eindtoets.

Kan ik het boek voor de start van de groepscursus bestellen?

Het boek is niet standaard bij de cursusprijs inbegrepen. Op de cursuspagina kun je zien welke boeken we gebruiken per cursus en wat de prijs hiervan is. 

Wanneer je een klassikale cursus volgt, kun je het boek via ons bestellen. In het inschrijfformulier kun je aangeven of je van deze optie gebruik wilt maken. Wanneer je het boek via ons besteld, ontvang je dit tijdens de eerste les van je docent. 

Bij het volgen van een online cursus koop je het cursusmateriaal zelf, tenzij anders aangegeven. In de definitieve cursusbevestiging, die je in de week voor de cursusstart per e-mail ontvangt, staat meer informatie over het bestellen van het boek. 

We raden je aan om geen boeken te bestellen voordat de cursus definitief bevestigd is.

Kan ik het boek na de start van de groepscursus bestellen?

Wil je een boek bestellen nadat jouw cursus gestart is? Neem contact op via trainers@uvatalen.nl zodat we een afspraak kunnen maken dat je langskomt bij onze receptie op de eerste verdieping (Roetersstraat 25). In de meeste gevallen hebben wij het boek op voorraad en kun je het direct betalen en ontvangen aan de balie. Wij accepteren alleen betaling via pin of creditcard, geen cash. 

Ik heb de eerste les van mijn groepscursus gemist, wanneer kan ik mijn boek ophalen?

Als je de eerste les gemist hebt en het boek wel al besteld had via ons, stuur dan een bericht naar trainers@uvatalen.nl zodat we het voor je klaar kunnen leggen bij onze receptie op Roetersstraat 25, begane grond in het Gijsbert van Tienhovengebouw. 

Kan ik ook het e-book gebruiken (van Nederlands in Gang, Nederlands in Actie, Nederlands op Niveau en Nederlands naar Perfectie) voor de niveautrainingen Nederlands?

We gebruiken de papieren versie van het boek. Tussen de papieren versie en de digitale versie van de boeken zit soms een verschil omdat eventuele wijzigingen en paginanummering niet altijd gelijk lopen. Ook heb je bij een online cursus meerdere schermen nodig als je het boek digitaal vanaf een scherm wilt raadplegen en tegelijkertijd de presentatie binnen de Zoomsessie wilt lezen. We raden het gebruik van het e-book daarom af.

What do I need to bring to the first in-person class?

You will receive a tote bag, notebook, name tag, and pen from UvA Talen during your first lesson. If you have ordered your book through us, you will receive that too. Don't forget to bring your own cup if you want to use the coffee machine.

What do I do if I have a comment or complaint about my group course?

Quality is very important for us. If you are not satisfied with your course, it is important that you let us know as soon as possible. You can initially pass your feedback or complaint on to your teacher or to one of our course coordinators by telephone, e-mail or in person. We do our best to meet your wishes and treat your message with priority. Please also view our complaints procedure.

Kan ik na de cursus beginnen met een opleiding aan de Universiteit van Amsterdam of andere universiteit of hogeschool?

Indien je aan de Universiteit van Amsterdam (of een andere universiteit) wilt gaan studeren, is het van belang om na te gaan wat de toelatingseisen zijn voor de opleiding die je gaat volgen. Zie ook onze veelgestelde vragen over Toetsen, herkansing en certificaten.

 

Mijn vraag staat er niet tussen. Wat nu?

Staat jouw vraag niet op de pagina Veelgestelde vragen? Neem dan hier contact met ons op. 

FAQ Categories

Groepscursussen: inschrijf- en intakeprocedure

Hoe weet ik wat mijn niveau is?

Onze groepscursussen zijn ingedeeld op basis van het Europees Referentiekader. Zie voor meer informatie de algemene veelgestelde vragen. Op basis van dit referentiekader of eerdere ervaring met taalcursussen vragen we je om zelf een inschatting te maken van jouw niveau en je voor de bijpassende cursus in te schrijven.

Na ontvangst van jouw inschrijving zullen we je (indien nodig) uitnodigen voor onze intakeprocedure zodat we kunnen bepalen of je voor het juiste niveau staat ingeschreven.

De intake bestaat uit een gesprek met een docent. Dit gesprek duurt 10 tot 15 minuten en vindt online plaats via Zoom (of in enkele uitzonderingen telefonisch). Het gesprek met de docent gaat over alledaagse onderwerpen en je hoeft je hier niet op voor te bereiden.

Afhankelijk van de cursus of taal waarvoor je bent ingeschreven moet je mogelijk ook een schrijfopdracht of niveautoets maken.

Hoe plan ik mijn intake?

Na ontvangst van jouw inschrijving ontvang je automatisch een e-mail om (indien nodig) een intake te plannen. Zodra we plekken beschikbaar hebben kan dit in de meeste gevallen via je persoonlijke cursistendashboard. Anders ontvang je een persoonlijk bericht per e-mail om een afspraak te maken of nemen we telefonisch contact met je op.

Wat gebeurt er na mijn intakegesprek?

Na je intake ontvang je binnen enkele werkdagen jouw intakeresultaat per e-mail van een cursuscoördinator. Het advies van de intakedocent is bindend. Mocht uit de intake blijken dat je niet staat ingeschreven voor het goede niveau, dan ontvang je van ons de alternatieven die we beschikbaar hebben. Mocht je het niet eens zijn met deze alternatieven dan is het mogelijk om jouw inschrijving te annuleren en (indien al betaald) te restitueren op basis van het intakeresultaat.

Wanneer moet ik een intake doen?

We plannen een intake als:

  • Je een nieuwe cursist bent bij UvA Talen en je staat ingeschreven voor een hoger niveau dan beginnersniveau of de cursus English Beginners.
  • Als je vorige cursus meer dan zes maanden geleden is afgerond. 

 

We plannen geen intake als:

  • Je start met een beginnerscursus (m.u.v. de cursus English Beginners, dan plannen we wel een intake). Voor de rest van onze beginnerscursussen gaan we er vanuit dat je geen voorkennis hebt van de taal. Mocht je toch twijfelen of je niveau hoger is dan is het mogelijk om een intake aan te vragen in het opmerkingenveld tijdens het inschrijven of door een e-mail te sturen naar trainers@uvatalen.nl.
  • Je doorstroomt vanuit het vorige niveau en die cursus minder dan zes maanden geleden is afgerond. 
  • Je de cursus opnieuw doet binnen zes maanden.
Kunnen jullie garanderen dat ik een intake kan doen?

Nee. Wij adviseren om je minimaal twee weken voor de start van de cursus in te schrijven. Indien je je later inschrijft, kunnen we een intake niet garanderen.

Ik heb mij laat ingeschreven, kan ik nog een intake doen?

Schrijf je je minder dan twee weken voor de cursusstart in, dan is er een kans dat alle intakeplekken al vergeven zijn. Mocht dit het geval zijn, dan zullen we je dit laten weten en dan kun je op eigen risico toch meedoen met de cursus. Dit is op eigen risico, omdat het na de start van de cursus niet meer mogelijk is om de cursus te annuleren. Kies je hiervoor, dan dien je na afloop van de eerste les met de docent te bespreken of dit de juiste cursus voor je is. Als dit niet zo is, neem dan zo snel mogelijk (en voordat de tweede les plaatsvindt) contact met ons op. We kunnen cursisten na les 1 nog verplaatsen binnen dezelfde ronde indien er plek is in een ander niveau of parallelgroep. Later niet meer, in dat geval wordt het vaak een verplaatsing naar een latere cursusronde met bijkomende kosten.

Kan ik na een cursus automatisch doorstromen naar het volgende niveau?

Het certificaat dat je aan het einde van een cursus ontvangt geeft je het recht om te starten met een cursus op het volgende niveau, mits er niet langer dan een half jaar tussen beide cursussen zit. Als er meer dan een half jaar tussen twee cursussen zit, zullen wij je vragen om een nieuwe intake te doen.

Kan ik mij al voor het volgende niveau inschrijven voordat ik mijn eindtoets heb gemaakt?

Het is mogelijk om je alvast in te schrijven voor het volgende niveau als je nog niet weet of je bent geslaagd voor de eindtoets. Zo kun je jezelf alvast verzekeren van een plaats in de cursus, mocht je door kunnen stromen. De startdatum van de cursus op het volgende niveau moet wel vallen na de einddatum van je huidige cursus. We zullen je inschrijving verwerken, maar daarna afwachten of je geslaagd bent voor je huidige cursus. Als je geslaagd bent, ontvang je van ons zo snel mogelijk de definitieve cursusbevestiging van de volgende cursus. Mocht je niet zijn geslaagd, dan is het mogelijk om de inschrijving van het volgende niveau kosteloos te annuleren.

Ik heb een voorkeur voor een docent, hoe kom ik (opnieuw) bij deze docent in de klas?

Noteer in het opmerkingenveld tijdens de inschrijfprocedure welke docent jouw voorkeur heeft. We kunnen niet garanderen dat dit verzoek altijd wordt opgevolgd, maar als het mogelijk is om je aan je favoriete docent te matchen, dan zullen we dat ook zeker doen.

Ik wil me inschrijven, maar ik weet mijn wachtwoord van mijn account niet meer.

Je kan via de website een nieuw wachtwoord aanvragen door je e-mailadres in te vullen. Het kan zijn dat de wachtwoordherstelmail in je spam terechtkomt, kijk hier dus als je de mail niet ontvangt.

Voor wie zijn de groepscursussen bedoeld? Moet ik voldoen aan bepaalde voorwaarden?

Om een groepscursus bij UvA Talen te volgen hoef je niet aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Iedereen vanaf 18 jaar is welkom om zich in te schrijven. 

Wees je er wel van bewust dat de voertaal van sommige cursussen Engels kan zijn. Om deze reden is het noodzakelijk dat je de Engelse taal op een redelijk niveau (minimaal B1-niveau van het Europees Referentiekader) beheerst. Twijfel je of je niveau van Engels goed genoeg is om een bepaalde cursus te kunnen volgen? Neem dan contact op met de afdeling Trainers.

Hoe schrijf ik me in voor een cursus?

Je kunt je alleen inschrijven via onze website. Nadat wij de inschrijving hebben verwerkt, sturen wij je zo snel mogelijk een bevestiging van inschrijving. Vervolgens ontvang je automatisch een email om (indien nodig) een intake te plannen met één van onze docenten via je persoonlijke cursistendashboard. Hiermee kunnen wij je niveau bepalen en je in de juiste cursus plaatsen.

Zijn er inschrijfvoorwaarden?

Ja. Onze inschrijfvoorwaarden vind je hier.

Ik heb een vraag/probleem tijdens het inschrijven. Wat nu?

Heb je een vraag gerelateerd aan kortingen, de betaling en/of onze voorwaarden, neem dan eerst een kijkje bij deze veelgestelde vragen. Heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op via trainers@uvatalen.nl. Gaat het om een technisch probleem? Stuur dan indien mogelijk ook een screenshot van jouw probleem mee zodat we je zo snel mogelijk kunnen assisteren.

FAQ Categories

Groepscursussen: betaling en voorwaarden

Hoe betaal ik voor de cursus?

Je kunt de cursus direct tijdens de inschrijving online betalen via iDeal of creditcard. Na inschrijving ontvang je de factuur per e-mail. Het is niet mogelijk om met contant geld te betalen.

Mijn werkgever/sponsor betaalt voor de cursus, hoe moet ik me inschrijven?

Je kunt je inschrijven via de website en bij betaling kiezen voor de optie "Betalen via een bedrijf (werkgever, sponsor of eigen bedrijf)". Vul daarna bij Factuurgegevens de bedrijfsgegevens en contactpersoon in, dan sturen we de factuur naar je werkgever nadat de cursus gestart is.

Kan ik de cursus met een DUO-lening betalen?

Helaas is het niet mogelijk om bij UvA Talen je Nederlandse taalcursus met een DUO-lening voor inburgering te betalen.

Kan ik de cursus in termijnen betalen?

Het is niet mogelijk om de factuur voor je cursus in termijnen te betalen.

Kan ik een korting krijgen?

Als je eerder een cursus bij UvA Talen hebt afgerond ontvang je automatisch €50 korting als je je voor een vervolgcursus inschrijft. Hiervoor hoef je geen korting te selecteren, de korting wordt automatisch toegepast als je je inschrijft via hetzelfde account. Let op: indien je je eerder hebt ingeschreven maar de cursus niet hebt gevolgd (bijvoorbeeld door annulering) heb je geen recht op deze korting. Indien deze wordt toegepast zullen we een factuur sturen. 

Als je aan de Universiteit van Amsterdam of Hogeschool van Amsterdam studeert ontvang je 20% korting als je bij je inschrijving een geldig bewijs van inschrijving uploadt. 

Als je aan een andere universiteit, hogeschool of MBO-instelling studeert ontvang je €50 korting als je bij inschrijving een geldig bewijs van inschrijving uploadt. 

Medewerkers, PHD-ers en AUV-leden van de Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam ontvangen €50 korting als ze bij inschrijving een geldig bewijs uploaden. Deze kortingen kunnen gecombineerd worden met de terugkerende cursistenkorting. 

Af en toe bieden we promotiekortingen, volg onze sociale media en website of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om hierover op de hoogte gehouden te worden, afhankelijk van de voorwaarden van de specifieke korting kan deze wel of niet gecombineerd worden met andere kortingen.

Hoe kan ik een offerte aanvragen?

Als je een offerte nodig hebt, stuur dan een mail naar trainers@uvatalen.nl om deze aan te vragen. Vermeld in je mail welke gegevens op de offerte vermeld moeten worden.

Ik wil me voor de cursus inschrijven via een leerplatform, wat moet ik doen?

Plaats een aanvraag of bestelling voor de juiste cursus in je leerplatform. Zodra wij de aanvraag ontvangen en bevestigd hebben zullen we je de instructies sturen om je ook via onze website in te schrijven. Let op: de prijzen in het leerplatform zijn leidend.

Kan ik mijn cursus annuleren/wijzigen?

Lees onze algemene voorwaarden voor details over annuleringen, terugbetalingen en cursuswijzigingen. Als je een wijziging wilt doorvoeren, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Wanneer en hoe moet ik administratiekosten betalen?

In sommige gevallen betaal je administratiekosten bij een wijziging of annulering van je cursus. Zie hiervoor onze algemene voorwaarden. Je ontvangt voor de administratiekosten een factuur en betaallink, deze dien je voor de start van de cursus te betalen.

Mijn inschrijving wordt gewijzigd naar een duurdere/goedkopere cursus. Hoe kan ik het verschil in prijs bijbetalen? Of hoe ontvang ik het verschil in prijs terug?

Als je al voor jouw cursus hebt betaald en je inschrijving wordt gewijzigd naar een duurdere cursus, zul je een factuur en betaallink ontvangen voor het prijsverschil. Deze dien je voor de start van de cursus te betalen. Als je inschrijving wordt gewijzigd naar een goedkopere cursus, zullen we het prijsverschil restitueren. Indien jouw werkgever voor de cursus betaalt en de factuur nog niet verzonden is, passen we de inschrijving zo aan dat de juiste prijs zal verschijnen op de factuur. 

FAQ Categories

Groepscursussen: toetsen, herkansingen en certificaten

Hoe wordt de eindtoets afgenomen?

De eindtoets wordt, afhankelijk van je cursus, afgenomen via ons online toetssysteem TestVision of op papier. Tijdens de cursus krijg je dit van de docent te horen.
 

Als je eindtoets via TestVision plaatsvindt ontvang je voor de eindtoets je inloggegevens, aanvullende informatie en een oefentoets om bekend te worden met de TestVision-interface. Als je een klassikale cursus volgt en de toets via TestVision wordt afgenomen dan vragen we je om voor de eindtoets je laptop en koptelefoon mee te nemen, indien je deze niet hebt kan je tijdig contact met ons opnemen via trainers@uvatalen.nl.

Ik kan niet bij de eindtoets aanwezig zijn, kan ik deze op een andere moment doen?

Als je niet bij de eindtoets aanwezig kunt zijn, kun je de eindtoets doen tijdens een van onze online toetsmomenten binnen een half jaar na de einddatum van je cursus. Dit geldt dan nog steeds als eerste poging, je behoudt je kans op de herkansing. 

Alle online toetsmomenten vinden plaats via Zoom. Neem voor de data van de online toetsmomenten en om je aan te melden contact met ons op via trainers@uvatalen.nl.

Hoe en wanneer ontvang ik de uitslag van de toets?

Als je de eindtoets tijdens de les maakt, ontvang je de uitslag van je docent zodra deze de toets heeft nagekeken.

Als je de eindtoets tijdens een van onze toetsmomenten maakt, ontvang je de uitslag van ons per e-mail binnen een week na het toetsmoment.

Wat gebeurt er als ik niet slaag voor de eindtoets?

Als je niet slaagt voor de eindtoets kun je binnen een half jaar een gratis herkansing inplannen tijdens een van onze online toetsmomenten. Je hebt recht op één herkansing, hierbij hoef je alleen de onderdelen te herkansen die je niet gehaald hebt.

Neem voor de data van de toetsmomenten en om je aan te melden contact met ons op via trainers@uvatalen.nl.

Wat gebeurt er als ik niet slaag voor de herkansing?

Als je niet slaagt voor de herkansing is het niet mogelijk om een certificaat te ontvangen en door te gaan naar het volgende niveau. Je kunt een deelnamebewijs van de cursus ontvangen als je minstens 80% van de lessen aanwezig bent geweest. Je kunt daarnaast de cursus opnieuw volgen met een korting van 50%.

Ontvang ik na de cursus een certificaat?

Als je bent geslaagd voor de eindtoets van de cursus ontvang je een certificaat, deze vermeldt het aantal lesuren en een internationaal erkend niveau van het Europese Referentiekader voor de Talen.
Je ontvangt je certificaat per mail als PDF-bestand, binnen twee weken na het eind van je cursus. Als je liever een papieren certificaat ontvangt kun je deze aanvragen door te mailen naar trainers@uvatalen.nl.

Ik heb een specifiek certificaat nodig voor mijn BIG-registratie of wegens een andere reden. Wat kan ik doen?

Geef het tijdens de inschrijfprocedure aan als je aan het einde van jouw cursus een aangepast certficaat nodig hebt. Stuur na het behalen van je eindtoets een mail naar trainers@uvatalen.nl en vermeld wat er op je certificaat moet staan. Je ontvangt je certificaat binnen twee weken na het eind van je cursus. 

Is het mogelijk om alleen een toets te doen zonder een groepscursus te volgen?

Dit is niet mogelijk bij een groepscursus. Neem voor de mogelijkheden om een toets af te leggen zonder eerst een cursus te volgen contact op met onze maatwerkafdeling.

Is het mogelijk om mijn toets na afloop in te zien?

Als je na de eindtoets je toets in wil zien kun je hiervoor een (online) afspraak maken door te mailen naar trainers@uvatalen.nl.
 

Tijdens de inzage is het niet toegestaan om foto's te nemen van de toets, wel mag je aantekeningen maken van je feedback. Tijdens de inzage is geen docent aanwezig. We kunnen de toets en antwoorden niet naar je opsturen.

Is mijn UvA Talen certificaat hetzelfde als het certificaat voor het Staatsexamen, Cambridge-examen of IELTS-examen?

Je kunt bij UvA Talen een cursus volgen die je voorbereidt op het Staatsexamen NT2 deel 2 (voor Nederlands) of het Cambridge-examen of IELTS-examen (voor Engels). Het Staatsexamen, Cambridge-examen of IELTS-examen is niet inbegrepen bij deze cursussen. Om een certificaat van het Staatsexamen, Cambridge-examen of IELTS-examen te ontvangen dien je apart contact op te nemen met het examenbureau. 

Kan ik na de cursus beginnen met een opleiding aan de Universiteit van Amsterdam of andere universiteit of hogeschool?

Indien je aan de Universiteit van Amsterdam (of een andere universiteit) wilt gaan studeren, is het van belang om na te gaan wat de toelatingseisen zijn voor de opleiding die je gaat volgen. 


Je kunt bij UvA Talen een cursus volgen die je voorbereidt op het NT2 Staatsexamen 2 (voor Nederlands) of het IELTS-examen (voor Engels). Deze specifieke examens zitten niet bij de cursus inbegrepen. Het succesvol afronden van (een van) deze examens is voor veel universiteiten een vereiste wanneer je wilt beginnen aan een opleiding. Het volgen van een examentraining bij UvA Talen geeft echter geen garantie op toelating tot de universiteit.

Hoe wordt mijn cursus afgerond?

In de laatste of een-en-na-laatste les van de cursus vindt de eindtoets plaats. Je docent zal je tijdens de cursus voorbereiden op de eindtoets en deze ook nakijken. Als je een specialistische cursus volgt kan de cursus afgerond worden met een presentatie of schrijfopdracht.