UvA Talen bezoekt Museum Vakdagen 2018

Op 19 april bezocht UvA Talen de Museum Vakdagen in Eindhoven. Dit was de derde editie van de tweedaagse beurs, die zich specifiek richt op de museumsector in Nederland en Vlaanderen. De beurs werd georganiseerd in het monumentale Evoluon, dat ooit werd gebouwd om onderdak te bieden aan het Philips Museum.

 

Vakbeurs voor de museumbranche

De Museum Vakdagen is de grootste vakbeurs voor de museumbranche. De vakbeurs brengt Nederlandse musea in contact met bedrijven die diensten leveren aan de sector, waaronder fondsenwerving, marketing en technologie. Ook richt de beurs zich op aanbieders van communicatiemiddelen als brochures, advertenties en audiotours.

 

Museumteksten en audiotours

Als leverancier van meertalige content voor onder andere museumtours was dit de perfecte plek voor UvA Talen om bestaande en nieuwe klanten te ontmoeten. UvA Talen schrijft en vertaalt niet alleen teksten voor tentoonstellingen en algemene museumteksten, maar regelt ook sprekers voor audiotours. Deze stemacteurs zijn moedertaalsprekers, die met de juiste intonatie de vertaalde teksten tot leven weten te brengen.

 

Creatieve vertalingen

Creatieve teksten vragen om een creatieve vertaling. De vertalers en redacteurs van UvA Talen zorgen altijd voor de juiste tone of voice, met oog op interculturele verschillen en nuances. Dit maakt het verschil tussen een adequate oplossing en een levendige tekst die de lezer zowel weet te informeren als te enthousiasmeren.

 

Voor meer informatie over de vertalingen van UvA Talen kunt u contact opnemen met de afdeling Vertalers. U kunt ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen.02/05/2018