Taaltrainingen Arabisch

Arabisch is de vijfde taal ter wereld en de officiële taal van meer dan twintig landen. Het is een fascinerende taal om te leren, met een Abjad-schrift dat wordt geschreven van rechts naar links en waarin elk symbool staat voor een medeklinker.

 

Cursus Arabisch op zes niveaus

UvA Talen biedt cursussen Arabisch aan op zes niveaus, van Arabisch voor beginners, voor mensen die nog niets van de taal weten, tot Arabisch niveau 6 voor degenen die al eenvoudige dialogen en korte teksten in het Arabisch kunnen lezen.

 

Tijdens de cursus werkt u met verschillende studieboeken en aanvullend materiaal dat exclusief voor UvA Talen is ontwikkeld door onze docenten Arabisch.

 

Focus op alledaags taalgebruik

In tegenstelling tot andere Arabische cursussen die vaak focussen op grammaticale aspecten die door de meeste moedertaalsprekers niet dagelijks worden gebruikt, werken we bij UvA Talen vooral aan alledaags taalgebruik en praktische taalvaardigheden. Daarnaast leren cursisten over verschillende aspecten van de Arabische cultuur.

 

De nadruk in onze cursussen Arabisch ligt op praktische vaardigheden in het Modern Standaardarabisch, de taal van de media die in alle Arabische landen hetzelfde is en overal wordt begrepen.