Diploma in Translation (DipTrans)

UvA Talen biedt de mogelijkheid om het Diploma in Translation (DipTrans) te behalen in Amsterdam. Het Diploma in Translation is de gouden standaard voor iedereen die als freelance vertaler wil werken of al als vertaler werkzaam is, en voorziet in de behoefte aan een professionele vertaalkwalificatie op hoog niveau.

Het examen wordt afgenomen op een dag in januari, afhankelijk van de talencombinatie:

  • dinsdag 15 januari 2019 - van alle talen naar Engels
  • woensdag 16 januari 2019 - van Engels naar alle talen 
De registratieperiode voor DipTrans loopt van 1 mei t/m 31 augustus.
 
Aanmelden DipTrans

Om bij UvA Talen het DipTrans-examen te maken, doorloopt u de volgende stappen: 

 

1. Neem contact met ons op om aan te geven dat u het DipTrans-examen bij UvA Talen wilt maken. Vermeld hierbij de volgende gegevens: naam, adres, geboortedatum, brontaal, doeltaal, te maken units. U ontvangt dan een bevestiging, die u nodig hebt voor uw aanmelding bij het CIoL.

2. Meldt u aan bij het CIoL. Dit doet u door het Examination Entry Form te downloaden, het formulier in te vullen en te e-mailen naar info.diptrans@ciol.org.uk.

3. Nadat uw inschrijving bij het CIoL is verwerkt en de inschrijfperiode is gesloten, ontvangen wij uw gegevens van het CIoL. Dit gebeurt ongeveer acht tot zes weken voor de toetsdag. Hierna ontvangt u van UvA Talen een factuur voor de centre fee.

4. Als wij uw betaling hebben ontvangen, krijgt u ongeveer een maand voor de examendag een definitieve bevestiging met daarin alle benodigde informatie over de toetsafname.

 

Kosten

Naast de kosten die u aan het CIOL betaalt, betaalt u € 89 per toetsonderdeel (unit) aan UvA Talen.

 

Hiervoor ontvangt u een factuur nadat wij uw inschrijving van het CIoL hebben ontvangen (stap 3). Deze factuur dient binnen 21 dagen betaald te worden.

 

Meer informatie over DipTrans is te vinden op www.ciol.org.uk.