Taaltrainingen Japans

De westerse cultuur wordt sinds mensenheugenis beïnvloed door Japan en Japanse tradities. Japan is een trendsetter in de mainstreamcultuur met zijn literatuur, cinema, animatie en gastronomie. Daarnaast is Japans economisch gezien een wereldmacht. Met 122 miljoen moedertaalsprekers is het Japans de negende taal van de wereld.

 

Hiragana, katakana en kanji

Het schrijfsysteem wordt vaak beschouwd als het moeilijkste aspect van het leren van de Japanse taal. Dit systeem bestaat uit drie alfabetten: hiragana, katakana en kanji De twee fonetische alfabetten hiragana en katakana (samen ongeveer 100 karakters) kunnen over het algemeen in korte tijd worden geleerd.

 

Het leren van kanji (overgenomen van Chinese karakters) is een grotere uitdaging. Tijdens de cursussen Japans bij UvA Talen maakt u echter kennis met een aantal handige methoden om de kanji-karakters te leren.

 

Uitspraak en grammatica

Als u de Japanse taal echt goed wilt leren spreken, is het van essentieel belang dat u de Japanse cultuur leert kennen. De uitspraak is namelijk afhankelijk van de situatie en de persoon met wie u spreekt. Tijdens de cursussen Japans van UvA Talen maakt u kennis met de Japanse maatschappij en gewoonten, zodat u de gedetailleerde regels van de verschillende niveaus van de taal leert begrijpen.

 

In vergelijking met Europese talen is de Japanse grammatica relatief eenvoudig.

 

Japanse cursussen op vier niveaus

UvA Talen biedt cursussen Japans aan op drie niveaus, van Japans beginners voor mensen die nog niets van de taal weten tot Japans niveau 4 voor degenen die al eenvoudige dialogen en korte teksten in het hiragana, katakana en basis-kanji kunnen lezen.

 

Het eindniveau van Japans niveau 4 is gelijk aan het niveau N5 van de Japanese Language Proficiency Test (JLPT).