Taaltrainingen Duits

Duitsland is een innovator als het aankomt op technologie en (duurzame) energie, een grote speler in de wereldeconomie en een van de belangrijkste handelspartners van Nederland. Het is dan ook niet verrassend dat veel cursisten bij UvA Talen om professionele of academische redenen hun Duits willen verbeteren.

 

UvA Talen biedt Duitse cursussen aan op acht niveaus, Duits beginners 1 (A1.1) tot Duits niveau 8 (B2.2). Tijdens de cursussen bouwt u systematisch uw woordenschat en praktische kennis van de Duitse grammatica op.

 

Directe onderdompeling in de Duitse taal

Tijdens de Duitse groepscursussen wordt gewerkt met Begegnungen van uitgeverij Schubert-Verlag, een Duitstalige lesmethode. Zo wordt u direct in de doeltaal ondergedompeld. Het gebruik van een lesmethode betekent niet dat alle lessen er hetzelfde uitzien. Er wordt veel aandacht besteed aan spreekoefeningen en onder andere gewerkt met rollenspellen en korte presentaties (op de hogere niveaus).

 

U krijgt les van ervaren, deskundige docenten die het Duits als moedertaal hebben. Hierdoor is er in de lessen veel ruimte voor culturele componenten over het leven in Duitsland.

 

Hogere niveaus en gespecialiseerde trainingen

Bent u op zoek naar een cursus op niveau C1 of hoger? Bij voldoende belangstelling kan UvA Talen een groepscursus op een hoger niveau organiseren, bijvoorbeeld voor cursisten die Duits niveau 8 hebben afgerond en verder willen leren. Bij interesse kunt u contact opnemen met de afdeling Trainers.

 

Ook voor algemene of gespecialiseerde individuele en in-company trainingen kunt u bij UvA Talen terecht. Onder Zakelijk/Individueel vindt u meer informatie over de mogelijkheden.