Taaltrainingen Portugees

UvA Talen biedt algemene taaltraining Portugees op zes verschillende niveaus. Tijdens de lessen bouwt u systematisch uw woordenschat en praktische kennis van de Portugese grammatica en woordenschat op. Er wordt uiteraard gewerkt met een cursusboek, maar dat betekent niet dat alle lessen er hetzelfde uitzien.

 

U kunt uw verworven kennis meteen toepassen tijdens rollenspellen, korte presentaties en andere spreek- en luisteroefeningen.

 

Standaard-Portugees of Braziliaans-Portugees

Tijdens de Portugese taalcursussen krijgt u les van ervaren, deskundige docenten die het Portugees als moedertaal hebben. De trainingen zijn zowel geschikt voor mensen die standaard-Portugees als Braziliaans-Portugees willen leren. De grammaticale regels van beide varianten zijn identiek, op een paar kleine uitzonderingen na. 

 

Bij uw inschrijving kunt u aangeven welke variatie van het Portugees u wilt leren. De docent zal de lessen voorbereiden aan de hand van de voorkeur van de meerderheid van de groep. Waar nodig wordt tijdens de lessen ingegaan op verschillen in uitspraak en vocabulaire, zodat u van beide variaties de nodige basiskennis vergaart.