Duits niveau 5

Cursusinformatie

Wanneer u de cursus Duits niveau 5 hebt afgerond, kent u de basis van het Duits grondig en volledig. Na deze cursus kunt u onder andere:

  • nieuws en documentaires globaal volgen
  • zakelijke e-mails goed begrijpen
  • veranderingen beschrijven en over het verleden en de toekomst spreken

Voor wie?

Deze vervolgcursus is bedoeld voor cursisten met een redelijke kennis van de Duitse taal. Tijdens de cursus breidt u uw actieve taalvaardigheid verder uit.

Wat gaat u leren?

Het doel van de cursus is in de eerste plaats het vergroten van uw standaardvaardigheden Duits op het gebied van spreken, luisteren, lezen en schrijven.

Na het afronden van deze cursus kunt u belangrijke informatie begrijpen wanneer duidelijk wordt gesproken over vertrouwde onderwerpen. U begrijpt de globale inhoud van het journaal en documentaires over actuele zaken of over onderwerpen van persoonlijk of beroepsmatig belang, wanneer er betrekkelijk langzaam en duidelijk gesproken wordt.

U kunt teksten begrijpen die hoofdzakelijk bestaan uit alledaagse of aan werk gerelateerde taal, zoals op een forum op het internet, reclames of een mail gerelateerd aan het werk. U kunt praten over iets dat in het verleden is gebeurd, zoals vertellen wat u afgelopen weekend heeft gedaan. U kunt een reis boeken en u kunt een commentaar schrijven in reactie op een krantenartikel. U kunt aangeven wat u leuk en niet leuk vindt, uw mening geven en deze onderbouwen.

En grammatica?

Grammatica die u tijdens deze cursus leert is onder andere:

  • verleden tijd van zwakke en sterke werkwoorden en modale hulpwerkwoorden
  • toekomende tijd (met infinitief)
  • tweede naamval (genitief), ook met voorzetsels
  • voegwoorden: da, weil, obwohl, darum, deshalb, so dass, damit, etc.
  • betrekkelijke bijzinnen
  • voorzetsels in bijwoorden van tijd: ab, nach, vor, innerhalb, während
  • trappen van vergelijking (met de juiste uitgang)
Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat met het bereikte niveau en kunt u doorstromen naar Duits niveau 6.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek

Nadat u zich hebt ingeschreven voor deze cursus, nodigen wij u uit voor een intake om uw niveau te bepalen. Wij raden u aan om u minstens twee weken voor de start van de cursus in te schrijven. Schrijft u zich later in, dan kunnen we een intake niet garanderen.

Als u bij UvA Talen de cursus Duits niveau 4 met succes hebt afgerond, hoeft u geen intake te doen.

Lesmateriaal

Netzwerk neu B1 (hoofdstuk 1-6)
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u kiest voor klassikale lessen, kunt u de boeken via ons kopen. U ontvangt ze dan tijdens de eerste les. Gaat u een online cursus volgen? Dan koopt u de boeken zelf.

Planning en inschrijven

Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
maandag 08 jul 2024 09 sep 2024 19:00 - 21:30 25 475 NU inschrijven!