Duits niveau 6

Cursusinformatie

Wanneer u de cursus Duits niveau 6 hebt afgerond, kent u de basis van het Duits grondig en volledig. Na deze cursus kunt u onder andere:

  • een informatieve tekst samenvatten
  • een spontaan gesprek of discussie volgen, ook als het wat sneller gaat
  • brieven en e-mails lezen en schrijven

Voor wie?

Deze algemene niveautraining is bedoeld voor mensen met kennis van het Duits op halfgevorderdenniveau.

Wat gaat u leren?

Tijdens de training breidt u uw actieve taalvaardigheid verder uit. Het doel van de training is het vergroten van uw taalvaardigheid in het Duits op het gebied van spreken, luisteren, lezen en schrijven. Natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan de uitspraak.

Na de cursus merkt u dat u uw gevoelens onder woorden kunt brengen in een gesprek, u kunt uw mening geven en een levendige discussie voeren. U kunt iemand advies geven en uw hulp aanbieden. Na de cursus kunt u een presentatie geven en over geldzaken praten en kunt u mensen en dingen precies beschrijven.

U kunt een bericht of een mededeling schrijven waarin u uw mening geeft en u kunt een PowerPointpresentatie maken. U kunt (online) informatieve teksten lezen en de details ervan begrijpen en u bent in staat om uitgebreide zakelijke e-mails te lezen.

En grammatica?

Grammatica die u tijdens deze cursus leert is onder andere:

  • voltooid verleden tijd
  • bijzinnen met bijwoorden van tijd: bevor, nachdem, etc.
  • wederkerende voornaamwoorden in de derde en vierde naamval (mir/mich)
  • bijvoeglijke naamwoorden en hun verbuigingen
  • lijdende vorm
  • ontkenningen met “nicht” (niet)
Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat met het bereikte niveau en kunt u doorstromen naar Duits niveau 7.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek

Nadat u zich hebt ingeschreven voor deze cursus, nodigen wij u uit voor een intake om uw niveau te bepalen. Wij raden u aan om u minstens twee weken voor de start van de cursus in te schrijven. Schrijft u zich later in, dan kunnen we een intake niet garanderen.

Als u bij UvA Talen de cursus Duits niveau 5 met succes hebt afgerond, hoeft u geen intake te doen.

Lesmateriaal

Netzwerk neu B1 (hoofdstuk 7-12)
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u kiest voor klassikale lessen, kunt u de boeken via ons kopen. U ontvangt ze dan tijdens de eerste les. Gaat u een online cursus volgen? Dan koopt u de boeken zelf.

Planning en inschrijven

Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
maandag 08 jul 2024 09 sep 2024 19:00 - 21:30 25 475 NU inschrijven!