Duits niveau 8

Cursusinformatie

Wanneer u de cursus Duits niveau 8 hebt afgerond, kent u de basis van het Duits grondig en volledig. Na deze cursus kunt u onder andere:

  • een ingewikkelde tekst begrijpen
  • vloeiend en spontaan met moedertaalsprekers communiceren
  • een duidelijke, gedetailleerde tekst produceren

Voor wie?

Deze algemene niveautraining is bedoeld voor mensen met kennis van het Duits op gevorderdenniveau.

Wat gaat u leren?

Tijdens de training breidt u uw actieve taalvaardigheid verder uit. Het doel van deze cursus is een ontwikkeling van het Duits met verdieping van de eerder verkregen kennis zodat u zowel mondeling als schriftelijk ideeën en standpunten min of meer secuur en correct in het Duits kunt uitdrukken. Ook het begrijpen van interviews en dialogen en nieuwsberichten en het bespreken ervan horen bij de doelstelling.

Na het afronden van deze cursus kunt u de essentie uit een ingewikkelde tekst halen, zowel over concrete als over abstracte onderwerpen, met inbegrip van technische besprekingen over het eigen vakgebied. U kunt zo vloeiend en spontaan reageren dat een normale uitwisseling met moedertaalsprekers mogelijk is zonder dat dit voor een van de partijen inspanning met zich meebrengt. U kunt een duidelijke en gedetailleerde tekst produceren over een breed scala van onderwerpen en een standpunt over een actuele kwestie uiteenzetten en daarbij ingaan op de voor- en nadelen van diverse opties.

U bent in staat om een gestructureerde samenvatting te schrijven, spanning in een tekst op te bouwen en een klachtenbrief op te stellen. U kunt een voorstel doen, toestemmen of iemand tegenspreken en u kunt een telefoongesprek voeren. Ook kunt u een korte presentatie geven over bijvoorbeeld geschiedenis of psychologie.

Deze cursus verdiept en breidt de kennis van Duits niveau 7 uit en daarom komen de leerdoelen in vele opzichten overeen. De verdere uitbreiding van de taalkennis zit vooral in het schrijven en de grammatica.

En grammatica?

Grammatica die u tijdens deze cursus leert is onder andere:

  • lijdende vorm met “sein” vs. “werden”
  • tekstopbouw
  • vergelijkende zinnen in aanvoegende wijs II (“als ob”)
  • modale bijzinnen met “indem”
  • zelfstandige naamwoorden/werkwoorden/bijvoeglijke naamwoorden met voorzetsels
  • indirecte rede met aanvoegende wijs I
  • voorzetsels met genitief (“während”)
Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat met het bereikte niveau.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek

Nadat u zich hebt ingeschreven voor deze cursus, nodigen wij u uit voor een intake om uw niveau te bepalen. Wij raden u aan om u minstens twee weken voor de start van de cursus in te schrijven. Schrijft u zich later in, dan kunnen we een intake niet garanderen.

Als u bij UvA Talen de cursus Duits niveau 7 met succes hebt afgerond, hoeft u geen intake te doen.

Lesmateriaal

Aspekte neu B2, € 25 (hoofdstuk 6-10)
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u kiest voor klassikale lessen, kunt u de boeken via ons kopen. U ontvangt ze dan tijdens de eerste les. Gaat u een online cursus volgen? Dan koopt u de boeken zelf.

Planning en inschrijven

Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
maandag 08 jul 2024 09 sep 2024 19:00 - 21:30 25 475 NU inschrijven!