Russisch niveau 5

Cursusinformatie

Wanneer u de cursus Russisch niveau 5 hebt afgerond, kent u de basis van het Russisch grondig en volledig. Na deze cursus kunt u onder andere:

  • de kern van een beluisterde tekst begrijpen en relevante informatie eruit halen
  • een schriftelijke vragenlijst invullen met algemene informatie over uzelf
  • een mondelinge presentatie voorbereiden waarin u vertelt over een ervaring of standpunt

Voor wie?

De cursus Russisch niveau 5 is geschikt voor cursisten met een basiskennis van het Russisch. Zo hebt u bijvoorbeeld al een basiswoordenschat, u kunt essentiële informatie begrijpen in eenvoudige teksten met vooral bekende en internationale woorden en u kunt de gebiedende wijs gebruiken.

Wat gaat u leren?

Tijdens Russisch niveau 5 leert u beter Russisch lezen, schrijven, spreken en luisteren. Vocabulaire en grammatica zijn ook belangrijke onderdelen van de cursus.

Na deze cursus bent u in staat om informatie die u hoort, te vergelijken met schriftelijke informatie en gevonden inconsistenties te corrigeren. U kunt een uitgebreid schriftelijk antwoord geven op vragen over uzelf, uw beroep en uw dagindeling en u kunt de essentie halen uit teksten over de behandelde onderwerpen en er specifieke informatie in vinden. Ook kunt u verhalen en opstellen schrijven aan de hand van foto’s, diagrammen, plaatjes, gelezen teksten en vragen.

En grammatica?

Grammatica die u tijdens deze cursus leert is onder andere:

  • het onderscheid tussen gerichte en ongerichte werkwoorden van beweging en deze gebruiken
  • de principes van de Russische woordvorming (aan de hand van werkwoorden afgeleid van работать, werkwoorden met de wortel -ста-, werkwoorden van het type понять)
  • de betekenis begrijpen en onderscheid maken tussen werkwoorden die tot dezelfde semantische groep behoren
Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat met het bereikte niveau en kunt u doorstromen naar Russisch niveau 6.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek, questionnaire

Nadat u zich hebt ingeschreven voor deze cursus, nodigen wij u uit voor een intake om uw niveau te bepalen. Wij raden u aan om u minstens twee weken voor de start van de cursus in te schrijven. Schrijft u zich later in, dan kunnen we een intake niet garanderen.

Als u bij UvA Talen de cursus Russisch niveau 4 met succes hebt afgerond, hoeft u geen intake te doen.

Lesmateriaal

Pojechali 2.1, € 65 (hoofdstuk 1-6)
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u kiest voor klassikale lessen, kunt u de boeken via ons kopen. U ontvangt ze dan tijdens de eerste les. Gaat u een online cursus volgen? Dan koopt u de boeken zelf.

Planning en inschrijven

Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
donderdag 11 jul 2024 12 sep 2024 19:00 - 21:30 25 525 NU inschrijven!