Russisch niveau 7

Cursusinformatie

Wanneer u de cursus Russisch niveau 7 hebt afgerond, kent u de basis van het Russisch grondig en volledig. Na deze cursus kunt u onder andere:

  • de kern van een beluisterde tekst begrijpen en relevante informatie eruit halen
  • de essentie halen uit teksten over de behandelde onderwerpen en er specifieke informatie in vinden
  • uitgebreide zinnen schrijven over de behandelde onderwerpen

Voor wie?

De cursus Russisch niveau 7 is geschikt voor cursisten met een redelijke kennis van de Russische taal. Tijdens de cursus breidt u uw actieve taalvaardigheid verder uit.

Wat gaat u leren?

Het doel van de cursus is in de eerste plaats het vergroten van uw standaardvaardigheden Russisch op het gebied van spreken, luisteren, lezen en schrijven.

Na deze cursus hebt u uw woordenschat uitgebreid met woorden op het gebied van interesses, reizen, toerisme en avontuur, uiterlijk en karaktereigenschappen. U leert de weg vragen en iemand de weg wijzen en u kunt iemands uiterlijk en karakter beschrijven. Daarnaast ontwikkelt u de vaardigheid om humor te begrijpen als organisch onderdeel van natuurlijke taalcommunicatie.

En grammatica?

Grammatica die u tijdens deze cursus leert is onder andere:

  • de betekenis van de voorvoegsels die gebruikt worden bij werkwoorden van beweging (по-, в-, вы-, при-, у-, пере-, за-) en de bijbehorende voorzetsels. De meestvoorkomende daarvan kunnen gebruiken
  • vertrouwd raken met de principes van de woordvorming in het Russisch (aan de hand van werkwoorden met de wortel -каз-, onbepaalde voornaamwoorden met het voorvoegsel кое- en de achtervoegsels -то, -либо, -нибудь)
  • actief gebruikmaken van verschillende vormen van bijvoeglijke naamwoorden (korte vorm, vergelijkende en overtreffende trap, inclusief uitzonderingen)
Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat met het bereikte niveau en kunt u doorstromen naar Russisch niveau 8.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek, questionnaire

Nadat u zich hebt ingeschreven voor deze cursus, nodigen wij u uit voor een intake om uw niveau te bepalen. Wij raden u aan om u minstens twee weken voor de start van de cursus in te schrijven. Schrijft u zich later in, dan kunnen we een intake niet garanderen.

Als u bij UvA Talen de cursus Russisch niveau 6 met succes hebt afgerond, hoeft u geen intake te doen.

Lesmateriaal

Pojechali 2.2 (hoofdstuk 14-20)
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u kiest voor klassikale lessen, kunt u de boeken via ons kopen. U ontvangt ze dan tijdens de eerste les. Gaat u een online cursus volgen? Dan koopt u de boeken zelf.

Planning en inschrijven

Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
dinsdag 09 jul 2024 10 sep 2024 19:00 - 21:30 25 525 NU inschrijven!