Russisch niveau 8

Cursusinformatie

Wanneer u de cursus Russisch niveau 8 hebt afgerond, kent u de basis van het Russisch grondig en volledig. Na deze cursus kunt u onder andere:

  • het grootste deel van de informatie begrijpen bij het lezen van korte en middellange lesteksten over de behandelde onderwerpen
  • uitgebreide zinnen schrijven over de behandelde onderwerpen
  • passieve constructies begrijpen

Voor wie?

Deze algemene niveautraining is bedoeld voor mensen met kennis van het Russisch op halfgevorderdenniveau.

Wat gaat u leren?

Tijdens de training breidt u uw actieve taalvaardigheid verder uit. Het doel van de training is het vergroten van uw taalvaardigheid in het Russisch op het gebied van spreken, luisteren, lezen en schrijven.

Na deze cursus hebt u uw woordenschat uitgebreid met woorden op het gebied van onder andere wereldproblemen, milieu, ruimtevaart, wonen, problemen van kinderen en pubers, talen van de wereld, en economie en levensstandaard. U bent in staat om een gesprek te voeren over het interieur van een woning en u kunt uw voorkeur kenbaar maken. Ook kunt u een mondelinge presentatie voorbereiden waarin u vertelt over een ervaring, voorliefde of standpunt (over bijvoorbeeld milieu, opvoeding, economie en levensstandaard).

En grammatica?

Grammatica die u tijdens deze cursus leert is onder andere:

  • onderscheid maken tussen enkele lastige gebruiksgevallen van werkwoorden uit dezelfde semantische groep (класть, ставить, вешать)
  • de bijzonderheden van het gebruik van negatieve constructies met не- en ни-, de voornaamwoorden все, всё en друг друга
  • actief gebruikmaken van bijzinnen met de voegwoorden если en ли en zinnen in de aanvoegende wijs (met если бы)
Als u deze cursus met succes hebt gevolgd, ontvangt u een certificaat met het bereikte niveau en kunt u doorstromen naar Russisch niveau 9.

Intake

De intake voor deze cursus bestaat uit: intakegesprek, questionnaire

Nadat u zich hebt ingeschreven voor deze cursus, nodigen wij u uit voor een intake om uw niveau te bepalen. Wij raden u aan om u minstens twee weken voor de start van de cursus in te schrijven. Schrijft u zich later in, dan kunnen we een intake niet garanderen.

Als u bij UvA Talen de cursus Russisch niveau 7 met succes hebt afgerond, hoeft u geen intake te doen.

Lesmateriaal

Poekhali 2.2 (hoofdstuk 21-27)
Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als u kiest voor klassikale lessen, kunt u de boeken via ons kopen. U ontvangt ze dan tijdens de eerste les. Gaat u een online cursus volgen? Dan koopt u de boeken zelf.

Planning en inschrijven

Dag(en) Start End Tijd Uren Prijs
dinsdag 09 jul 2024 10 sep 2024 19:00 - 21:30 25 525 NU inschrijven!